Skab din egen forvandling med mine værktøjer

At forvandle sig starter naturligvis med en beslutning om, at noget kan blive bedre. Måske kan du tage dig selv i at have i en indre dialog, som går mere på, hvad du ikke kan, end hvad du kan. Er du fastholdt i modgang frem for at se potentialet eller har du ondt i din krop? Så kan du blive inspireret i dette indlæg, hvor jeg deler min viden og mine coaching værktøjer.

undefined

Jeg har i indlægget ’Før og efter’ beskrevet, at alle får taget et før og efter foto. Herefter introducerer jeg mine kunder til en mindmap øvelse. Jeg er stor tilhænger af mindmapping. En rejse tilbage i dig selv, hvor du giver dig selv fred og ro til at opleve dine succes’er og hvad du følte i den forbindelse. Succes’er giver energi og omringer os med positivitet og troen på, at vi kan – vi har jo gjort det før. At fokusere på situationer, hvor det ikke gik eller ikke gik godt, kan vi ikke bruge til noget.

Din bedste præstation
Start med at bruge et par minutter på at tænke over:

  • Din bedste præstation som person, på arbejde eller privat.
  • En dag, hvor du ikke havde lyst til at forlade arbejdet, eller hvor dagen aldrig måtte ende. En dag hvor du gjorde en forskel og fik dine kompetencer eller drivkræfter sat i spil. 

Beskriv i stikord, hvad der skete omkring:

  • Hvor var du?
  • Hvad tænkte du på?
  • Hvordan havde du det?
  • Hvad opnåede du?
  • Hvad var din læring?
  • Hvad skal du gøre for at skabe den nødvendige forvandling, så du føler sådan hver dag?

Denne øvelse skulle gerne give dig et indblik i og idéer til, hvad der skal for, at du toppræstere eller leve livet fuldt ud. Du skaber resultater for dig selv eller i dit job igennem de rigtige beslutninger. De rigtige beslutninger træffes, når du er i balance og er tro mod dine værdier. Stress og ikke rigtigt at være til stede skaber kaos indeni. Vidste du, at 80% af alle sygdomme er stressbetinget? Tankevækkende ikke? Når du har styr på din forvandling, er stress ikke en udfordring.

Dine mål
Sæt dig et mål. Hvor er du om 5 år? Du kan evt. dele målet op fagligt, privat og hvad det er for et talent hos dig, du vil udvikle. Et mål sikrer, at alle vores anstrengelser i arbejdet på at forvandle os bærer frugt. Opbryd dit mål i små delmål. Det giver mening at bryde vejen eller processen op. Fyld herefter en masse aktiviteter på, som skal føre dig til dit delmål og til forvandlingen.

Tænk over, hvad det er for nogle drivkræfter eller følelser du gerne vil opleve i processen og ikke mindst, når du har nået dit mål. Når jeg f.eks. arbejder med forvandling af sportsfolk, taler vi typisk om, at målet kan være at blive tilbudt en kontrakt i Manchester United, men vi kigger på selve følelsen ved at stå i spillertunnelen og skal til at løbe på banen til første hjemmekamp. Giver det mening? Har du et mål om at blive udnævnt til direktør i din virksomhed? Hvordan føles det at trykke hånd med bestyrelsesformanden og hvordan føles det at holde en tale til organisationen efterfølgende? Er målet at være autentisk, så mærk efter, hvordan det f.eks. føles at sige nej til noget, du ikke har lyst til og ja til det du gerne vil.

For at give et eller flere mål ekstra styrke, arbejder jeg med positive bekræftelser eller mantras. Tanker og ord danner din sandhed. En negativ tanke eller sætninger der handler om, hvad du ikke kan, er med til, at du nedgør dig selv. Positive tanker skaber positive overbevisninger og positiv energi, og de øger dit selvværd.

Jeg er overbevist om, at jeg får det som jeg beder om, hvorfor jeg arbejder med sætninger som: Jeg tiltrækker penge, jeg tiltrækker gode kandidater, jeg leder min virksomhed perfekt, jeg er dygtig, jeg ser muligheder, jeg gør det på alle måder godt, jeg er glad osv. osv. Jeg printer det på indersiden af mine øjne, så jeg ser det hver gang jeg kigger ud af øjnene. Jeg vælger et eller to mantra pr. dag at arbejde med.

Dit mantra
Nu er det din tur. Hold en pause med læsningen her: Vælg et mantra eller flere, der skal gælde for dig på denne spændende forvandlingsrejse og skriv det ned.

Jeg kan også anbefale at finde eksempler på personer enten fra film, kendte personer eller dit netværk, som repræsenterer det, du gerne vil. Det giver mening at bringe det visuelle aspekt ind i din proces.

Forvandling er hårdt arbejde, men jeg lover dig, at det er det hele værd. Jeg siger ofte, at vores hjerne styrer vores krop og omvendt. Vi får det bedste frem i os selv ved at træne hver del lige meget. Blokeringer i kroppen der er skabt af tanker, fører i sidste ende til sygdom. Det er et signal fra kroppen om, at noget kan og bør forbedres.

Er du blevet mere nysgerrig? Følg mig på Facebook, så du får et nærmere indblik i min hverdag.

Du kan læse mere om, hvad jeg tilbyder på www.bettinawaede.dk.

God fornøjelse og i næste indlæg introducerer jeg til dig mental workout – og hvorfor er det godt for dig.

 

 

 

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!