Vi læser dit CV på 6 sekunder

Jeg kommer nok lidt i uføre, men jeg læser ALDRIG ansøgninger. Jeg går direkte på CV’et og de hårde facts.

Det er mit standardsvar, når jeg bliver spurgt om et godt råd til at skrive en ansøgning. I mit seneste nyhedsbrev gik jeg dybere ind i, hvorfor jeg aldrig læser ansøgninger, og jeg interviewede en CV ekspert, Henrijette Lindholm, om, hvordan hun ser på CV’er i dag. Du kan læse hele nyhedsbrevet her og få en masse konkrete tips.

For nyligt så jeg så en undersøgelse publiceret på Business Insider, hvor de havde spurgt flere tusinde amerikanske headhuntere, hvor meget tid de bruger, og hvad de kigger efter på et CV.

6 sekunder er gennemsnittet og her er, hvad de kiggede efter: 

 1. Navn
 2. Nuværende position, start og evt. slut tidspunkt
 3. Forhenværende position, start og slut tidspunkt
 4. Uddannelse

Jeg hører ofte, at tendenser fra USA spreder sig til Danmark med flere års forsinkelser, så vil du være på forkant, skal du ændre dit CV.  Ideen er formentlig, at Headhunterne læser videre på LinkedIn, hvor du uddyber noget mere. Et fremtidssikret CV bør – med denne undersøgelse i hånden – fylde max en side og have fokus på at være:

 1. Hierarkisk og visuelt godt opbygget
 2. Kort og præcist
 3. Uden billeder og fotos

Hvis du ikke hopper med på den bølge, så er her, hvad Henrijette og jeg anbefalede i mit seneste nyhedsbrev:

CV opbygges med:

 1. Navn, adresse, kontaktoplysninger mv.
 2. Vellignende business like foto – alt efter det job, du søger
 3. God indledning (vi læser ikke alle sammen ansøgningen) inkl. en beskrivelse af, hvilken værdi du kan bibringe jobbet/virksomheden og teamet
 4. Erhvervserfaring, herunder en kort præsentation af virksomhed, titel, opgaver og resultater
 5. Uddannelse & kurser – også i kronologisk rækkefølge
 6. Tekniske eller personlige kompetencer
 7. Diverse som sprog, IT, velgørenhed, udmærkelser, udgivelser osv.

Tjek altid for stave- og kommafejl.

Blev du inspireret til at optimere dit CV? Her er 2 eksempler – et som jeg ved virker i dag, og et som vi måske skal til at have i fremtiden, hvis vi tror på tendensen fra USA spreder sig til os i Danmark.

Eksempler:

Mit CV

Fremtids CV

Vil du have flere gode råd om forvandling –  så følg mig gerne på Facebook.

God fornøjelse.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!