Vær klar på dine værdier og få jobbet!

I disse dage afslutter jeg min redigering af ændringerne af min bog “Nyt Job – Tak!”. I den nye version deler flere  jobsøgere ud af deres succes’er omkring, hvordan det er lykkedes dem at få et nyt og spændende job. De kommer også med gode råd. 

Du kan glæde dig til at læse meget mere – også omkring, hvordan jeg ser, at du kan optimere din LinkedIn profil i forhold til at blive spottet af en headhunter som mig.

Som en lille forsmag på, hvad du kan forvente deler Jane Skriver her sin historie. Jeg håber, du bliver inspireret og ser din egen jobsøgningsproces med nye øjne…

undefinedVær klar på dine værdier…

Jeg har altid været glad for mine jobs – været heldig – så da jeg fik beskeden om at min stilling blev nedlagt pga. større organisationsændringer, stod jeg i en noget uvant situation.

Jeg gik fluks i gang med ansøgninger og kom til samtaler, men uden at have is i maven og virkelig mærke efter hvilket job jeg egentlig havde lyst til. Det resulterede selvfølgelig i et fejlvalg, og jeg stod efter 3 måneder igen at skulle finde et nyt job.

Denne gang måtte jeg så gennemgå en længere proces med mig selv. Jeg iscenesatte min karriere i et diagram og fandt på den måde ud af hvordan min karriere havde tegnet sig og hvilke kompetencer jeg havde. Herefter udfyldte jeg et værdihjul, hvor jeg skrev ned, hvilke værdier, der er vigtige for mig, – i alt 8 stk – skrev stikord til hver værdi og prioriterede disse. Jeg troede, jeg var skarp herpå, hvilket jeg også er, men det, at få det skrevet ned, var en god proces. Det gør at, når man så sidder til en jobsamtale, så er man helt klar på sine værdier, kan stille krav og få forventningsafstemt. Jeg tror at mange har svært ved at stille krav, når man er i en jobsøgningsproces – synes måske godt man kan nøjes – men så holder det ikke, for udgangspunktet for et godt og langt samarbejde er ikke til stede.

Herefter lavede jeg et mål og en handlingsplan for at komme i hus med drømmejobbet.

Jeg fik indspark til mit CV og min LinkedIn profil via en LinkedIn rådgiver. Det er vigtigt hele tiden at få sparring, læse artikler og få inspiration til at gøre det perfekt for at få lige netop det job, man ønsker.

Herefter tilrettede jeg mit CV: Gjorde det skarpt og specifikt til hvert et job jeg søgte, og det gav samtaler. Til samtalerne havde jeg forberedt små eksempler på gode historier på mine præstationer, så det ikke blot blev opremsninger af ord og sætninger. Herudover gjorde jeg meget ud af at få folk til at føle sig glade, ved at spotte det positive og få det sagt indenfor de første minutter til en samtale.

Min LinkedIn profil fik også en kraftig redigering, blev gjort præcis på, hvad jeg søgte, hvilke type stillinger og i hvilken form for virksomhed. Fik jeg ikke det job. som jeg var lun på, kontaktede jeg firmaet for at få sparring på min performance til samtalen. Der var også job jeg fik tilbudt, hvor mavefornemmelsen ikke var der, så jeg takkede pænt nej tak, selvom alle rådede mig til at slå til. Det er selvfølgelig en risiko, men her er det med at have is i maven og tro på at det rigtige dukker op.

Det er vigtigt at blive helt klar på sig selv og sine værdier, få sparring, søge råd og vejledning og så hele tiden forsøge lige at gøre det lidt bedre, hvis man vil i mål med drømmejobbet. Det er også vigtigt at tænke positivt: Din kommende arbejdsgiver er heldig, hvis han/hun får netop dig. Vær ej behagesyg, men tag chancer, kontakt sit netværk og byd ind.

Jeg har fundet ud af, at selvom vi tror, at vi ved hvad vi vil, så skriv det ned og få sat ord på og skab klarhed.  For mig har det bestemt været lærerigt at stå i denne situation, og jeg er sikker på, at jeg en anden gang også vil gå efter min indre overbevisning, selvom det kræver mod – og som jeg ofte har sagt for mig selv – there are no free lunches.

Vær tro mod dig selv – det belønner sig!

Jane Skriver

Har du input eller en succesfuld jobsøgningsproces, du vil dele med os andre til inspiration, så skriv i kommentarfeltet nedenunder.

TwitterLinkedInFacebookGoogle+Se mit CV

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!