Træk vejret!

 Jeg er enorm nysgerrig efter, hvad der sker inden for selvudvikling, og er utrolig taknemmelig for, når folk deler deres erfaringer! Måske er det er noget, der kan gøre en forskel for mig eller for mit netværk? Sådan tænker jeg, og har aldrig været bleg for at prøve ting af med større eller mindre succes.

Der står utallige selvudviklingsbøger i min reol – men langt fra alle er læst.  Jeg har dog lært/erfaret, at det handler om at leve i nuet for at få mest muligt ud af livet. Jeg ved også, at det er virkelig svært at omsætte al den viden/erfaringer til faktiske forandringer i mit liv… Her på det sidste er jeg flere gange stødt på, hvad korrekt eller ikke korrekt vejrtrækning betyder for os. Det optager mig utrolig meget lige nu er, hvilken forskel det gør, at du trækker vejret korrekt. Eller sagt på en anden måde: hvordan dit åndedræt er bindeled mellem tanker, følelser og hjerne.

Jeg har for nyligt læst Lotte Paarups bog “Åndedrættet – stress, søvn og slank”. Jeg blev dybt imponeret, og vil derfor gerne anbefale bogen videre. Forfatteren konkluderer,  at når du har indøvet “det gode åndedræt” og er i stand til at udføre det, så kan du bruge det til meget. Eksempelvis hvis du har brug for at nedsætte smerte i kroppen, er nervøs, ked af det, i dårligt humør, skal sove, har hovedpine eller andre spændinger, er stresset, har tankemylder osv. Hvor mange jobsøgere oplever bare et par stykker af disse ting? Tænk, at du kan løse meget “bare” ved at give dig selv tid til trække vejret godt i løbet af dagen!

I denne uge har jeg også hørt om Blue Consult, der arbejder med optimering af jobmæssig, sportslig eller privat performance via vejrtrækning.Virkelig spændende at høre om…. Stig Severinsen kan holde vejret i 22 minutter – han kan stoppe sit eget hjerteslag…hvor vildt er det?

Du kan naturligvis google “vejrtrækning” og få øvelser via YouTube. Men i princippet handler det om at trække vejret ind gennem næsen og helt ned i “mellemgulvet”, dvs. maven, ribben osv. spiles ud, og så puste ud igen. Jeg har i forskellige sammenhænge hørt om en effektiv øvelse fra yoga – vekselåndedrættet – hvor du ånder ind gennem det venstre næsebor, ud gennem højre, for så at ånde ind igen via højre og ud gennem venstre. Måden at gøre det på er, at du placerer to fingre i panden og bruger fingrene på hver side til at lukke næseborene på skift. Den øvelse kan klart anbefales.

Vejrtrækning danner også baggrund for veludført meditation. I min jobsøgningsbog (Nyt Job – Tak!) anbefaler jeg meditation, fordi det giver dig mulighed for at fordybe dig, få lidt ro – være tilstede her og nu. Og samtidig acceptere og lære at håndtere, at jobbet kommer, når det skal og det er vejen dertil, der er allermest interessant for dig.

Vi ved alle, at det på mange måder kan være meget stressende at være i jobsøgningsproces såvel praktisk, som mentalt. Så god vejrtrækning hjælper dig også her og så er det helt gratis…Virkelig godt, ikk?

En anden ting, der også kan hjælpe dig til at skabe positive forandringer sammen med god vejrtrækning, er at arbejde med lydbølger fra Brainsync.com. Præcis som du tuner ind på radioen, sådan kan du ved hjælp af Brain Sync indstille din ideelle bevidsthed, hvor du kan udfordre dig selv og igen skabe positive forandringer. Brain sync har forskellige temaer og jeg har ekstremt gode erfaringer med at arbejde på den måde. Det gælder såvel, når jeg løber, mediterer, er stresset osv.

Jeg håber, at du er klar til at prøve det af, for det virker! Du oplever, at du kommer dybere ned og klar til meditation med det samme. Efterfølgende er du fyldt med energi og kroppen, sind mv. arbejder nu sammen.. En ung håndboldspiller, som jeg har i coachingforløb, slog 6 minutter af sin løbetur på 6 km efter at have løbet med lydbølger 5 gange…imponerende! Og det samme oplevede en pige, som jeg coacher – hun havde aldrig prøvet noget lignende før…det var fantastisk for hende. Brain sync har som nævnt forskellige temaer, og med musikken kommer der sætninger, som du skal fokusere på under lytningen til musikken. Prøv det – det er så effektivt!

Ok – opsummering.
Jeg kan godt se, at bliver vi bedre til at trække vejret på den rigtige måde, så gør det en forskel i form af mindre smerter, væk med destruerende tanker, slankere, mindre stressede osv…. Derfor vil jeg blive ved med at være nysgerrig og tale om meditation, brain sync osv. til dem, som er i forløb hos mig – og det er uanset om det er jobsøgere, unge talenter, der ønsker præstationsforbedringer, ledere i sparring osv. osv

 

 

Hvordan bruger du din vejrtrækning? Bruger du den?

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!