Top 3 aha’er for denne uge – Bettina Wæde

Læs om word Clouds, whoworks.at og endnu en overbevisning…

1. Wordle.net I USA er det meget populært at benytte Word Clouds. Ifølge Wikipedia er “Word Clouds eller Ordskyer er en visuel, grafisk visning af bruger-genererede ord (tags/søgeord) på et websted eller en blog. Det bruges typisk til at beskrive indholdet af websiden eller bloggen. Ordene generes i tilfældig orden, og betydningen af ordene er vist med forskellige skriftstørrelser eller farve. Jo flere gange ordet forekommer i teksten, des større bliver ordets skrifttype. Word Clouds kan være hyperlinks, der fører til en samling af artikler, der kan være forbundet med de enkelte ord”.

Og hvad kan du så bruge det til? Da tags er nyttige til at opfange de mest fremtrædende ord i en tekst, så vil det da være oplagt til lokalisering af, hvilke kompetencer, du har. Derudover kan Word Clouds bruges effektivt til at skabe et overblik over alle søgeord, der f.eks. omhandler de stillinger, du søger.

Samlet givet det et visuelt billede af din profil, som du kan vedlægge din ansøgning og som samtidig er med til at sikre, at du har tænkt over alle de søgeord jobbet har, så dit CV opfanges af søgemaskiner, der evt. foretager første udskillelse, når du søger et reelt job via et rekrutteringssystem.

Til at generere disse “Word Clouds” fra dine tekster (ansøgninger, CV eller andet) er Wordle.net et godt stykke “legetøj”. Du kan justere dit Word Cloud med forskellige skrifttyper, layout og farveskemaer. De billeder, du opretter med Wordle er dine til at bruge som du vil.

Du kan printe dem ud eller gemme dem til Wordle galleri til at dele med dine venner via LinkedIn, Facebook osv. Ring bare, hvis du har brug for hjælp til at udarbejde Ordskyer.

2. WhoWorks.at I denne uge faldt jeg over WhoWorks.at og det er en genial opfindelse, hvis du ønsker en nem og overskuelig måde lynhurtig at følge med i hvad der sker i dit netværk. Og du er kun et klik væk! På enhver hjemmeside, du arbejder, kan du følge med i og afdække dine forbindelser på LinkedIn.

Det er også nemt at oprette nye forbindelser med WhoWorks.at, som viser dig første grads forbindelser på LinkedIn og gør det let at netværke med anden og tredje grads forbindelser. Du kan identificere værdifulde referencer og hurtigt overskue nye stillinger, se nyansatte eller hvem der har fået nyt job, kampagner og titel ændringer.

Virksomheder kan også følge med og kapre talentfulde medarbejdere, der allerede har job, men måske er mulige at rykke på sigt. Prøv det – det er gratis og det skaber overblik.

3. Det er så hårdt! 5 ud af 7 morgener går jeg i det lokale – og jeg mener lokale – lille fitness center. Jeg har lært, at det tager 21 gange at ændre en vane. Så da jeg besluttede, at morgenmotion var det, der skulle til for at få lidt mere overskud, lagde jeg blot mit træningstøj frem hver aften, og så direkte i fitness centret uden at tænke over, at det var hårdt. I dag er det slet ikke en option at tænke over undskyldninger for at blive hjemme.

I tirsdags under træningen overhørte jeg et par samtaler, der uanset hvad de talte om, så var det hårdt…Det var hårdt at bo i Paris, studere og så hjem og gøre rent og lave mad, og så igen det var hårdt at komme op om morgenen, det var hårdt at gå i 2. G osv osv. Jeg blev mere og mere indebrændt. Tag-jer-dog-sammen holdningen må have lyst ud af mig. Men samtidig fik det mig til at tænke på, hvor mange jeg selv forfalder til sætningen “Det er hårdt”. Det er jo et valg at tænke, at det er hårdt. Hvorfor tænker vi ikke… “Hvor er jeg heldig, at jeg har muligheden for at følge med i 2. G og muligheden for at bo i byernes by Paris – og for mit eget vedkommende, at have min egen virksomhed med gode samarbejdspartnere osv”.

Det er det samme med jobsøgning. Ja, det er hårdt at være jobsøgende, men omvendt er det også en fantastisk mulighed for at få et bedre job, lære dig selv og andre bedre at kende, prøve ting af, du aldrig har tid til og jeg kunne fortsætte.

Hvad om du prøver at ændre din vane fra at sige at det er hårdt til at sige (og tænke): jeg er heldig. 21 dage…. der er hvad der skal til.

Prøv det. Husk der er åbent på for gratis råd vedr. jobsøgning via Jobfee.dks Facebook fanside (Vi elsker at arbejde) på mandag kl. 9.00 – 10.00 – jeg har allerede fået et spørgsmål.

God weekend.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!