TalentFinderens Hvad var populært i uge 7

Vinterferien har spillet mig et puds, eller det bilder jeg mig i hvert fald ind. Min indbakke har været bekymrende tom i forhold til hvad den burde være og min telefon har været meget stille.

Undskyld mig, hvor hamrende irriterende, når jeg mangler kandidater til mine kunder… Håber du forstår ;-)

Du er overkvalificeret!
Meeting
Jeg lovede at reflektere lidt over det svar, som mange kandidater (heriblandt måske dig) oplever at få i øjeblikket. Og ja det er vel det nemmeste svar at give, hvis jeg som headhunter gerne vil give mig selv lidt arbejdsro. Men i nogle tilfælde passer det. Som rekrutteringsansvarlig kan jeg blive begejstret for et CV og håbe, at job og kandidat kan matche, selvom der er mere erfaring med end først påtænkt. Når man så mødes, kan det gå begge veje, kunden eller jeg kan få kolde fødder eller indser det ikke går på trods af god kemi og et afslag er nødvendigt. Nogen gange lykkedes det også og alle er glade – de historier hører vi dog sjældent. Det er vel lidt som historien om ”ikke at tænke på den blå elefant” og hvad gør du? Sådan er det også her – du er irriteret og fokus er måske at blive bekræftet i, at rekrutteringsansvarlige er meget lidt ansvarlige… Men jeg må også tilføje, at i dag flyder det med gode råd til alle jobsøgere og især er hyppigste anbefaling at ringe rekrutteringsansvarlige op og ”udfordre”. Jeg er opmærksom på, at jeg skal give kandidater en god oplevelse, da de jo også bagefter er virksomhedens ambassadører og så er det rart med en sætning – som er svær at udfordre på – beklager du er overkvalificeret. Kunne det tænkes, at du måske ser denne formulering som et klap på skulderen, at et eller andet ved din profil/dig har ”ramt” os og vi giver det en chance. Kan du forestille dig, at dette afslag kunne vendes til noget positivt?

Succeshistorie fra denne uge
Positivitet og even til at se muligheder er vejen frem, hvorfor jeg vil dele denne succeshistorie til inspiration. For et par uger siden blev jeg kontaktet af en kunde. De skulle besætte en stilling og havde en god kandidat, men vurderede, at det ville være i alles interesse, hvis der var en mere at måle op imod. Jeg blev bedt om at searche ”markedet” og gik (som altid) i gang med det samme. Jeg har tidligere nævnt, at jeg ikke længere er anonym på LinkedIn og det gav resultat. Jeg fandt en god kandidat, men sorterede ham fra, da jeg kunne se, at han for nyligt havde foretaget et jobskifte, så da jeg ikke ville ”spilde” et klip (jeg har et vist antal mails jeg kan sende igennem LinkedIn pr. måned), vurderede jeg, at han ikke var klar til jobskifte – stor fejl fra min side. Kandidaten skrev til mig senere på aftenen, hvorfor jeg havde set på hans profil og om jeg ønskede dialog? Jubii – hvor dejligt, at min strategi virker og i fredags fik han tilbudt kontrakt og har takket ja – dette er hans drømmejob. Så proaktivitet belønnes!

Vinterferie
Jeg håber, at alle får en god weekend og i næste uge springer jeg ugens blogindlæg over, medmindre nogen vil gæsteblogge – i så fald skriv til mig. Jeg holder nemlig fri torsdag og fredag – skal jo lige nå at tale med alle de kandidater, der nu er hjemme fra ferie og som er kontaktet af mig og skal videre til mine kunder 🙂

God weekend!

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!