TalentFinderens Hvad var populært i uge 6

Så skal vi til det igen. Vinterferie og Danmark lukker nærmest ned i de næste 2 uger. For min del betyder det, at det bliver lidt af en udfordring at få koordinereret samtaler mellem kunder og kandidater.

Hurray we did it!Ferien kan dog også bruges positivt. En i mit netværk oplevede – med det ene ben ud ad døren, på vej til ferie, at blive opsagt. Den dårlige samvittighed meldte sig straks, forklarede personen mig. Men måske er det tid til at stoppe op, nyde et par dages ferie, den friske luft og se jobsøgningen i et helt nyt perspektiv!

Gå aldrig tilbage til en fuser
Har det altid lydt – men holder det i en jobsøgning? Der er nogle af os, der oplever at blive fyret, og så er det jo forfra igen. Har du overvejet at kontakte virksomheder, som du måske afslog jobtilbud eller blev nr. 2 hos tidligere? Jeg oplevede i denne uge en kandidat, der havde sagt ja tak til et job og nej tak til et andet – simpelthen fordi virksomhed 1 tilbød kontrakt først. Da virksomhed 2 meldte sig på banen, så var det for sent. Pænt opdraget, så forblev kandidaten hos virksomhed 1. Sidenhen blev kandidaten opsagt og måtte erkende, at valget måske ikke var korrekt (i min verden sker al ting dog af en årsag), hvorpå kandidaten tog kontakt til virksomhed 2 og forklarede situationen. Kandidaten blev med det samme inviteret til samtale – her var ingen sure miner, forklaringen var god og de glæder sig til at møde ham igen… Jo vi kan gå tilbage til en ”fuser”. 

Optimismen spirrer
Jeg har sjældent haft så travlt, som jeg har haft i denne uge, hvorfor dennes uge blogindlæg også kommer senere end normalt. Jeg hæver armene over hovedet. Det virker til, at der er gang i hjulene igen (i hvert fald hos mine kunder, primært IT-branchen). Jeg har fået flere henvendelser fra kunder end normalt, som igen er parate til at ansætte og det tegner alt sammen godt. Det bedste er dog, at når optimismen spreder sig, så øges kreativiteten, og i går morges mødte jeg endnu et eksempel på nytænkning: En personlig bilshopper (faktisk har det eksisteret et stykke tid). Hvor er jeg ærgerlig over, jeg ikke har tænkt på det. Direkte importeret fra England, og det fungerer, sagde de i tv. Når jeg nævner det, så er det fordi, at jeg vil opfordre dig til at nyde lidt ferie… Få frisk kold luft inden foråret melder sig, og så kom i gang med at tænke nye jobmuligheder. Måske kan du også forene interesse med kompetencer? Vi har kun et liv – go for it! Tænk en personlig bilshopper – er det ikke fantastisk?

God weekend.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!