TalentFinderens Hvad var populært i uge 4

Denne uge har for mig været meget alsidig og yderst interessant. Den har blandt andet handlet om at searche kandidater til forskellige kunder, møde 2 nye interessante samarbejdspartnere, hvor den ene ligger lige til højrebenet og den anden kan gøre min hverdag endnu mere interessant.

Desuden er jeg blevet mødt af flere spørgsmål, som jeg vil jeg forsøge at besvare i denne uges blogindlæg.

Hvorfor trækker en rekrutteringsproces ud?
MeetingHvordan kan det være at for visse stillinger/headhuntere kan det ikke gå stærkt nok, og for andre tager det meget længere tid. Hvad sker der?
I forlængelse af, at jeg også læste et blogindlæg fra USA, der omhandlede det samme, vil jeg forsøge at give et indblik i min arbejdsproces – måske det kan svare på spørgsmålet.

Jeg har en god kunde, og han kontaktede mig for ca. 3 måneder siden og fortalte, at de havde et akut behov for en ny medarbejder. En profil og en stillingsannonce blev udarbejdet, og stillingen blev opslået via sociale medier/jobfee.dk på under 1 time. Og det viste sig meget hurtigt, at mit netværk/LinkedIn igen viste sig fra sin stærkeste side, idet jeg inden for en 1 uge præsenterede 6 relevante kandidater. Nu var min kunde desværre på en forretningsrejse, men vi fik planlagt 1. samtalerunde medio december. Og så er det så herligt med os i Danmark: Der går jul i den for alle, inkl. Jobsøgere, og lige pludselig har vi ikke længere travlt. Tilbage i januar bruges den første uge ofte til at følge op. Og det samme hos mine kunder: Virksomheden skal drives, budgetter, salgsmøder osv., og så er det akutte behov for en ny medarbejder ikke længere så akut.

Som jobsøgende må du også nogle gange træffe et valg og komme videre med din jobsøgningsproces, hvorfor nogle kandidater falder fra. Jeg formoder, det er ekstra frustrerende, når du ikke ejer processen.

Rekruttering er en tovejs proces. Kandidaten oplever at hvis der bruges flere uger for at vurdere hans eller hendes profil, så er det lang tid. Men kunden kan jo få andre prioriteter, udfordringer med at få godkendt headcount osv.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert, men ens er, at sjældent har begge parter forståelse for den andens proces, og det er slående, at ingen af parterne har særlig meget respekt for den anden parts oplevelse.

Tilbage til den konkrete sag, så er vi i skrivende stund stadig i proces. Vi har nu haft 2. Samtalerunde, og har 3. runde medio februar. Jeg tror alle er enige om, at denne ansættelse er undtagelsen og ikke reglen. Vi har et par spændende kandidater tilbage, nogen er faldet fra, men omvendt er der jo også en mening med al ting.

Heldigvis har jeg også en anden kunde og en helt anden proces. Modtog et CV i dag, præsenteret det for kunden, kandidaten har en samtale mandag med pågældende kunde. Under samtalen på mandag vurderer de om kandidaten skal videre. Han får svar stort set med det samme og så videre til 2. runde. Ud fra mit kendskab til min kunde, vil jeg tro, at kontrakten skrives torsdag, hvis alle er tilfredse… Kunden synes det er fantastisk – kandidaten oplever, at det går lige hurtigt nok. Og jeg er også super tilfreds. En glad kunde og en glad kandidat – det kan da kun give endnu flere opgaver fremover.

Konklusion er, at meget spiller ind i en rekrutteringsproces, og det vigtigste er måske, at vi kender os selv og vores egen grænse..Intet er vel rigtigt eller forkert.

Karrierestillinger – interviewet af journalist
Det var også i denne uge jeg blev ringet op af en journalist omkring mit input til, hvordan folk søger stillinger i forhold til at have en karriereplan. Og sammenholdt med udsendelse i går på TV2 omkring en kandidat, der har søgt og fået afslag på 500 stillinger, måtte jeg igen i tænkeboks. På TV kunne jeg se, hvor svært det er at blive ved med at komme op med noget nyt.  Det kan jeg heller ikke – men hvad så? Ikke så fedt at have med jobsøgere at gøre og så være løbet tør for gode råd, vel? Så mit svar til journalisten var i retningen af:

Du evaluerer din proces – hvad er gået godt og hvad er gået mindre godt. Tjek din ansøgning, CV, LinkedIn profil osv.. – står det snorlige i forhold til, hvorfor virksomhederne skal vælge dig. Træk nu en streg i sandet, start forfra og beslut dig for, at jobbet har du 30.06. Det er det mål du har for øje og alle tanker om det modsatte forsvinder så snart de registreres i hjernen. Vælg 10 virksomheder, som du mener er gode for dig, følg dem, tjek dem ud – også kritikken af dem, så du kan se og senere forklare, hvorfor du skal ansættes. Beslut dig for at sende 5 officielle ansøgninger og 5 uopfordrede ansøgninger hver uge og arbejd herefter på at udvide netværk virtuelt som fysisk. Når du går fra samtalerne, så sørg for, at virksomheden har et så præcist billede som muligt på, hvilken forskel du kan gøre for dem og derfor er nødt til at vælge dig.

Jeg kunne da godt tænke mig at høre jeres tilbagemelding på det råd – flyver det eller?

Næste uge bliver spændende – flere nye tiltag, som jeg kan præsentere – det glæder jeg mig til.

God weekend.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!