TalentFinderens Hvad var populært i uge 3

Denne uge er igen blevet brugt på at searche Talenter til et par af mine kunder. Det paradoksale er, at på visse stillinger/områder er der virkelig mange kandidater at vælge imellem, og på andre stillinger kommer der ikke en eneste ansøgning.

Meget frustrerende for alle parter, især mig.  Men jeg tror også, at der i nogle brancher stadig er – og i øvrigt altid vil være – en forventning om at blive kontaktet. Og det retfærdiggør så i sidste ende min eksistens.

hTelefonen
Nogle husker måske, at jeg i sidste uge opfordrede til at bruge telefonen mere? I tråd med det, fik jeg læst et blogindlæg fra USA, som netop omhandlede den opfordring. Indlægget gik dog også på, at vi rekrutteringskonsulenter/searchere mv. skulle blive bedre til at ringe i stedet for at skrive mails, inmails via LinkedIn, sms’er osv. Det tænkte jeg kort over. Og måske er det på tide at gribe knoglen noget mere? Og dog kommer jeg i tvivl!  Vil I ikke  foretrække at der tages kontakt via mail/sms? Er det ikke mere diskret, når I er på arbejde? Eller betyder det ikke noget i dag? Er det et gammelt levn fra fortiden?

I mit netværk taler vi meget om, at headhunterens rolle er ved at blive udfaset, og om at vi faktisk ikke har udviklet vores arbejdsmetoder så vældig meget. Dog har jeg haft gode erfaringer med at ændre min LinkedIn profil, så folk kan se, at jeg har kigget på deres profil – fremfor at være anonym, som mange andre headhuntere. Folk får hurtigt en fornemmelse for, hvorfor, jeg ser på deres profil ved at klikke ind på JobFee.dk eller tjekke min profil, hvor jeg løbende skiver, hvilke stillinger jeg arbejder på. Det har betydet endnu flere invitationer fra især passive jobsøgere og i sidste ende betyder det bedre kvalitet i mit arbejde og tilfredse kunder.

Hvordan oplever I at blive kontaktet? Del gerne din mening.  Jeg vil overveje at følge mit eget råd i næste uge…altså at ringe noget mere – så pas på!

Ebogen ”Nyt Job – Tak!
Her i foråret skal jeg i gang med en opdatering af min jobsøgningsbog. I den nuværende version er der en del historier fra chefer, konsulenter mv. – som giver gode råd til jobsøgere. Det har jeg besluttet skal ud og i stedet skal der historier ind, hvor folk fortæller om deres succes’er i forhold til, hvordan de har fået job til inspiration. Har du en god historie, som du vil dele med andre, så kontakt mig allerede nu (bettina@bwconsult.dk), så jeg kan komme i gang. Du får naturligvis et gratis eksemplar.

Inden for et par dage runder jeg 2.000 personlige kontakter og i den sammenhæng deler jeg 5 eksemplarer ud af min bog (nuværende version) til de 5 første, der liker opdateringen i gruppen ”JobFee.dk et netværk for alle, der vil følge med på jobmarkedet”.

Og et lille opråb til sidst – lad være med at forlade alle grupper, der har fokus på jobsøgning, fordi du har fået job. Det tager så langt tid at opbygge netværket igen, hvis det ikke var det rigtige job eller når du skal videre af en anden årsag. I USA forventer nærmest alle, at de bliver fyret i morgen, hvorfor de altid er fuldt opdateret på jobsøgningsmarkedet, CV osv.…

God weekend.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!