TalentFinderens Hvad var populært i uge 2

2013 bliver et fantastisk år! Underbygget med, at jeg i denne uge oplever en større eksponering af jobs via LinkedIn. Flere kunder kontakter mig med henblik på at få assistance til ansættelse af nye medarbejdere i forhold til samme tidspunkt sidste år…

hDet føles derfor anderledes! Der er optimisme at spore, nærmest som om, der er forår i luften. Det hænger måske sammen med, at der i denne uge har været stor fokus på stigende aktiekurser og snak om, at det ser lysere ud. Jeg tænker, hvor underligt verden er skruet sammen og hvor vigtigt det er, at bevare humøret – troen på, at det nok skal gå godt. Husk historien om, at du ikke må tænke på den blå elefant og hvad gør du. Så positivitet er lig med 2013. Jeg tror i hvert fald på, at jeg når mit budget og lidt mere til! Har du justeret mål/gameplan med henblik på f.eks. at få job meget snart? Hvordan vil du udnytte den spirende positivitet?

En headhunters hverdag
At være positiv er en stor del af en headhunters (min) hverdag. Jeg læste en blog i denne uge, som meget vel beskrev, at “mit” job vitterligt er et hårdt job, fordi det er det eneste job, hvor det “produkt” du rent faktisk “sælger” kan vende sig om og sige nej tak. F.eks. du sælger en bil, køber og dig er enige om betingelser, pris osv. – handlen er på plads! Bilen springer ikke lige op og siger “nej tak jeg vil hellere til en anden køber”. Det sker hver dag i rekrutteringsbranchen – altså vi gør alt rigtigt, får kunden ombord, searcher det rigtige Talent, matcher op, betingelserne forhandles og lige inden underskrivelse af kontrakt – springer kandidaten fra. Der er således blevet arbejdet rigtigt hårdt, men du får ingen betaling – må forfra igen. Så at være positiv er en stor del af min verden – men det bliver jo et godt år, så jeg kan slappe helt af. Jeg får placeret de rigtige kandidater til de rigtige kunder. Tror på det!

Skriftfarver i CV’et
I denne uge har jeg igen stødt på CV’er, som har været svære for mig at “læse” – mest fordi de er uoverskuelige, men der er også eksperimenteret med forskellige skriftfarver. Og her igen et opråb – vil du gerne fremhæve noget på dit CV, så brug andre skrifttyper og ikke andre farver. Sørg for, at dine resultater kommer forrest og underbyg gerne dine kompetencer med praktiske eksempler. Hvis jeg har ret, at der nu sker mere på jobmarkedet, så udfordr dig selv – prøv noget nyt – ring til virksomhederne/cheferne i stedet for at skrive. Det er alt for let at gemme sig bag en mail, så i gang med at ringe – sælg dig ind! Husk 2013 blive et fantastisk år.

God weekend.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!