TalentFinderens Hvad var populært i uge 10

I denne uge er jeg blevet spurgt og ikke mindst udfordret på flere områder. Et af de første som jeg gerne vil tage op igen er: Endorsements.

5896679 - Anbefal og inviter: ”Jeg synes, at der tegnes et billede af, at ganske mange skaber nye connections – det er helt Ok, det gør jeg også – MEN jeg synes samtidig, at der tilsyneladende er en udvikling, hvor sådanne nye connections meget hurtigt efterfølgende endosserer hinandens skills – og såfremt man iagttager hvem der endosserer hvem, deres baggrund, fag, geografiske lokationer osv, så virker det en kende besynderligt. Er det også din oplevelse?”

Og ja det er min oplevelse. Jeg er i den ”heldige” situation, at mange går forbi min profil og tager sig tid til at endorse mine skills.  Desværre er der en tendens til, at folk vælger den første på listen, hvilket er coaching,  og det betyder, at folk, der måske ikke kender mig, blot stoler på andres vurderinger og vælger det.

Men hov jeg coacher meget sjældent i dag, og ønsker ikke at være kendt for det, som det primære. Jeg lever af at rekruttere – skabe netværk af aktive såvel passive jobsøgere – og nu er jeg mest kendt for coaching… hmhm. Jeg har dog valgt at tænke således: Jeg glæder mig over, at folk stopper op og tager sig tid til at endorse mine skills, og tager det som et udtryk for, at folk ønsker at vise engangement/taknemmelig. Og det glæder mig.

Når du endorser nogen eller omvendt, betegnes det som en aktivitet, der vises i din LinkedIn newsfeed og dermed skaber du god mulighed for at brande dig selv uden at kommentere på andre indlæg. Jeg har altså med andre ord respekt for, at du har brug for at skabe synlighed omrking din profil. Og til enhver tid kan jeg jo vælge at ”gemme” skills, som jeg gerne vil nedtone, men hvorfor det? Jeg glæder mig som sagt i sidste ende over, at du/I bruger tid på mig.

Konklusion: Endorsement fik/får aldrig den betydning, som LinkedIn ønskede! Er du enig – hvordan oplever du begrebet?

Overkvalificeret/underkvalificeret?
I forrige blogindlæg skrev jeg lidt omkring det at få at vide, at du er overkvalificeret til en stilling. I denne uge blev jeg så udfordret på det modsatte. Jeg arbejder på en stilling, som kræver en vis praktisk erfaring. Jeg mødte en kandidat, som jeg valgte at sende videre til kunden, trods en praktisk erfaring, der var lige i underkanten af det ønskede, men fordi jeg oplevede en personlighed uden lige. Kunden tog udfordringen op, men måtte erkende, at erfaringen var et issue i forhold til at blive en succes i jobbet. Mange oplever at blive afvist med et svar omkring overkvalificering, og mange unge på jobmarkedet opfatter det umuligt at få lov til at vise, hvad de duer til eller kan tilegne sig den nødvendige viden, når de ikke får chancen.  Kandidaten sagde efterfølgende ”Erfaring får vi jo ikke af, at folk siger til os, at de vil have folk med erfaring – alle må tage ansvar”. Selvsamme udfordring står folk over for, når de skifter branchen, jobområdet etc.

Succeshistorie
Jeg elsker succeshistorier, så I får lige en mere med på vejen. Det diskuteres ofte i forskellige fora og internt, at det er nemmere at skifte job, hvis du er i job! Mange rådes til at blive i jobbet indtil de har fundet noget nyt, selvom de har det dårligt. Jeg har 3 til 2. samtale hos en af mine kunder i denne uge og alle 3 er opsagt/selv sagt op – jubii, jeg elsker at udfordre fordomme!

God weekend og husk at følge med på Jobfee.dk, der er flere gode stillinger lige nu!

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!