TalentFinderens Hvad var populært i denne uge (45)?

Læs om LinkedIn endorsements, en kandidat, der gik bag ryggen og er sociale mediestrategi lig med gratis rådgivning?

LinkedIn endorsements
LinkedIn endorsements er en af de seneste og ikke mindst sejeste tilføjelser i forhold til en lang række af opdateringer, som LinkedIn gennemfører i øjeblikket.. Det er en simpel, men kraftfuld funktion, hvor en tredjepart bidrager til at skabe troværdighed omkring din profil ud over de traditionelle LinkedIn anbefalingerne. Det er en anbefaling på dine skills, så giver en god anledning til at tjekke, om du har fået alt med.

Som sædvanlig modtager alle lande ikke den nye funktion samtidig, og DK er en af de lande, der må vente, men skifter du sproget tilbage til engelsk, kan du komme i gang nu.

Begynd med at give endorsements til dine kolleger, strategiske samarbejdspartnere, kunder og forbindelser, du har personligt arbejdet med. De vil modtage en e-mail besked, hver gang det sker. Jo mere du giver, jo mere vil du sandsynligvis modtage. Lad være med at give til dem, som ikke fortjener det – det falder jo i sidste ende tilbage på dig. Endorsements er en nem og simpel måde at blive mere synlig på i forhold til dine skills. Ofte tager det lidt længere tid at få anbefalinger og jeg glæder mig til at bruge det. Klik her for at lære noget mere.

TalentFinderens dilemma
Det var også i denne uge, at vi i BWConsult & Co oplevede, at en kandidat gik bag vores ryg. Det er første gang i den tid, vi har eksisteret og håber aldrig, at vi kommer til det igen. Kandidaten var kontaktet og screenet som altid og kendte til kunden…Kandidaten sagde nej tak af forskellige årsager og her 4 uger efter er han ansat hos selvsamme kunde. Kunden kendte ikke kandidatens profil – så der er ikke noget at gøre, men håber ikke, at det er en ny trend… En ven sagde engang – husk, at den du møder på vej op, møder du også på vej ned! Mærkelig oplevelse for en gammel garvet headhunter som mig.

Sociale Medier = lig gratis rådgivning
Det var også i denne uge, at jeg igen stødte på denne tanke – synlig i sociale medier er det lig gratis rådgivning? Vi har talt meget om, at der i sociale medier skal gives før der nydes, men jeg fornemmer, at det er ved at tage overhånd. En af de mest almindelige fejl jeg gør – er at overbevise mig selv om at gratis rådgivning er en del af min sociale mediestrategi. Sociale medier har skabt en kultur af at dele gratis indhold, men du/jeg er nødt til at trække grænsen.
Jeg læste på en blog, at hvis det tager mere end tre minutter, eller det kan ikke siges i 140 tegn, er det gratis rådgivning, og du skal ikke gøre det. Så det skal være mit mantra fra nu – og jeg har allerede efterlevet det – da jeg blev spurgt om et råd, sendte jeg et link til mine ydelser inkl. Priser.

Du er naturligvis velkommen med spændende spørgsmål via vores Facebook Fanside, vi har stadig åbent og på mandag er det mellem 12 og 13.

God weekend til alle!

Bettina

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!