TalentFinderens Hvad var populært i 2012

Jeg oplevede 2012 som et år, der på mange måder udfordrede jobsøgere. Der var nye regler (ændring af lovgivning), som mange skulle tage stilling til og som for en stor del betød stor usikkerhed…

JulebilledeAktiviteten på de sociale medier nåede højder som jeg sjældent har set og mange mere eller mindre erfarne inden for jobsøgning/rådgivning meldte sig på banen med gratis rådgivning. Det var også året, hvor vi så flere jobannoncer delt via netværket LinkedIn og der blev heldigvis også delt et hav af positive historier fra folk, der fik job og som efterlod andre med håb for deres fremtid. 2012 har på alle måder været et spændende år og efterlader en positiv forventning til et endnu bedre år 2013.

Udfordring
Jeg efterlyste input til, hvad I gerne ville have med på mit sidste blogindlæg og fik denne udfordring!

Hvad med at skrive om, hvordan man som ledig bibeholder eller genskaber motivationen med det nuværende jobmarkedet?

Jeg tænker, at jeg kan trække en parallel til min mental træning af unge – her møder jeg ofte unge, der siger, at de ikke kan det ene eller det andet. Og på samme vis møder jeg jobsøgere, der siger: “jeg kan ikke få job – har prøvet alt”. Jeg må sige, at jeg elsker og jeg mener elsker at møde nye mennesker med den holdning…for tro mig, de har på ingen måder prøvet alt, hvilket de også hurtigt erfarer. Til de unge såvel jobsøgere siger jeg altid – træk en streg i sandet og fokusér på det du kan! Det giver energi at tænke positivt.

Men tilbage til jobsøgningen. Med fordel kan du starte med at udarbejde/optimere din gameplan – hent gratis skabelon her. Herefter foreslår jeg, at du sætter dig ned og begynder at afdække din absolutte “toppræstation” i dit arbejdsliv. Nævn så mange elementer/kompetencer i den sammenhæng – hvad var det, der var i spil og hvad gjorde denne arbejdsdag til absolut den bedste. Tal med netværk, venner og familie – hvornår oplever/oplevede de, at du kommer/kom glad fra arbejdet etc.
Prøv herefter at danne dig et billede af de kompetencer, der dukker op under denne øvelse –  kan bruges i andre jobs, end dem du søger nu? Beslut dig herefter for, at du har job for eksempel pr. 30.04.13 og sæt det ind i din gameplan. Brug wordle.net til at danne et visuelt indtryk af alt det, du kan!

Nu er det på med arbejdshandskerne – og uden tvivl skal der handles for at målet indfries. Noget af det første jeg anbefaler, er optimering af CV og LinkedIn profil. Vælg herefter et budskab, som du vil være kendt for og bidrag i diskussioner i grupper/netværk. Mød op til arrangementer, del visitkort ud og skab et endnu større netværk. Husk, at du yder, før du nyder i de sociale medier, så tilbyd også din hjælp til dit netværk. Beslut dig for at sende et bestemt antal uopfordrede ansøgninger pr. uge – brug igen også her LinkedIn. Vælg virksomheder ud, der er interessante for dig og følg dem på nettet/LinkedIn. Husk at “sælge” dig selv og vi “headhuntere”, skal lynhurtigt kunne se, hvad du byder ind med og har skabt af resultater i dine jobs og dermed bliver et aktiv til vores kunder.
I planen skal være tid til at nyde processen og ikke mindst livet – brug derfor også tid på at spille golf, spille guitar, læse bøger etc. og JO du har tid – jobbet er der jo 30.04. Jeg anbefaler også, at du visualiserer, at du kommer i job og får en spændende arbejdsdag…

Tabte du pusten? Eller vil du gerne udfordres lidt mere, så er der flere gode råd i min bog “Nyt Job – Tak!”

2013
Hvad sker der i 2013? Jeg har besluttet mig for at revidere min bog “Nyt Job – Tak!” og i den sammenhæng afprøve mini workshops for jobsøgere via Google hangouts. I januar vil jeg her på bloggen skrive en serie af, hvordan min hverdag er som TalentFinder i forhold til, hvordan jeg udfordres af jobsøgere via mails osv…. En masse dos and don´ts og jeg håber, at det inspirerer jer til at tænke nyt i jobsøgningen. Jeg vil fortsat bruge tid på at brande mit eget navn og i den sammenhæng kommer der også ændringer i det nye år, men herom senere.

Hvad skal du i 2013? Har du en plan?

Glædelig Jul og Godt Nytår til jer alle, som tager jer tid til at følge, læse og endorse mine komptencer. Det betyder rigtig meget for mig.

Bettina

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!