Skift branche?

Vi befinder os i en ustabil økonomisk periode, og nogle brancher oplever stor ledighed. Omvendt oplever jeg, at jeg har svært ved at finde kandidater inden for flere områder blandt andet controller, .Net og tekniske ingeniører – se vores stillingsopslag på www.jobfee.dk. Så fortvivl ikke…der er altså håb – men hvor langt vil du gå og hvor hårdt vil du arbejde for at afdække, hvilke andre muligheder du har.

Hvad gør alle de mennesker, som er i brancher/jobområder med stor ledighed? Jeg læste på en blog i USA om 4 gode råd, som jeg her vil gengive – håber nogle bliver inspireret.

  1. Du finder en masse statistikker, der fortæller noget om, hvor mange jobs, der har været slået op enten på baggrund af vækst eller genbesættelse. Hvilke uddannelsesområder, der har færrest ledige, lønniveauer osv. Her fra kan du måske danne dig et billede af, hvor de forskellige markeder/brancher bevæger sig hen.
  2. Beslut dig for, om du vil flytte eller uddanne dig i jagten på dit næste drømmejob. Undersøg om lønniveauet ændrer sig, hvis du flytter fra København til Århus og omvendt og afstem med dig selv, hvilken betydning det har for dig. Overvej om du kan skære ned i dine private omkostninger for at påbegynde ny uddannelse og tal med din fagforening mv. – kan de støtte dig.
  3. Lad de forskellige jobsites arbejde for dig. Meld dig ind i flere grupper på fx LinkedIn og følg dialogen inden for forskellige fagområder, så du kan få en fornemmelse for, hvor det rykker lige nu. Husk at mange branceorganisationer også skriver meget om jobsituationen for deres område og har mange jobopslag liggende elektronisk. Tag også gerne til forskellige gå-hjem-møder for at lære mere om deres situation osv. osv.
  4. Nu har du indsamlet en masse information og ikke mindst indtryk – som du kan vurdere i forhold til, om du skal skifte branche. Du har formentlig også mødt en masse mennesker undervejs og udvidet dit LinkedIn netværk betragtelig. Så kast dig ud i kampen se muligheder i stedet for begrænsninger.

“Chose a job you love and you will never work another day in your life”

I min bog “Nyt Job – Tak!” er der også mange gode øvelser til at tænke nyt og meget snart lancerer jeg et webinar omkring tips til jobsøgning.

God weekend.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!