Skal vi have QR kode på vores CV?

Hvad er QR egentlig for noget? Det ligner i virkeligheden blot en stregkode, som vi kender fra dagligvarer, ejendomsmælgerannoncer etc. QR eller Quick Response, som det hedder kan indeholde en del flere informationer end traditionelle stregkoder. Det fungerer således, at du downloader en app på din smartphone – QRReader. Herefter åbner du app’en, holder mobiltelefonen ind over QR koden, som nu scannes og straks herefter vises de oplysninger, som er lagt i QR koden. Lige nu oplever jeg, at flere og flere spørger mig, hvorvidt jeg anbefaler, at det skal med på ens CV eller ej og svaret er ja – i hvertfald for nogen jobområder. Vil du vise, at du er innovativ, nytænkende, kreativ mv. , så er der vel ikke nogen bedre måde at illustrere det på end at sætte en QR kode på CV’et, LinkedIn profilen etc. Jeg har placeret min QR kode under mine kontaktoplysninger på mit CV og “linket” over til min LinkedIn profil, da mine kontaktoplysninger er oven over. På min LinkedIn profil kunne jeg vælge at udskifte mit billede med en QR kode med mine kontaktoplysninger – hvilket jeg synes er rigtig smart i forhold til, at jeg gerne vil, at det er nemt for jobsøgere og netværk at komme I kontakt med mig. Lige nu overvejer, hvad der er smartest billede/QR-kode. Vigtigst er det dog at konstatere, at mulighederne er mange… Det koster ikke noget at lave en QR kode – prøv f. eks. Følgende programmer: http://qrcode.springfeed.com/ eller www.qr-koder.dk Eksempel på min QR kode med kontaktoplysninger: 

Håber du blev inspireret til at tænke lidt nyt og ellers har du muligheden for at deltage på mit jobseminar den 12. april i Roskilde, hvor vi blandt andet taler om CV og jobsøgning via sociale medier… Se mere her.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!