Nyt Job – TAK!

Igennem de sidste 3 uger har jeg ofte hørt sætningen ”Jeg har gjort alt” Og NEJ det har du ikke, men du har givet dig selv en god sovepude og det er sagt med et smil på læben.  Inspireret af den sætning og af at flere og flere jobsøgere henvender sig til mig for at få gode råd til processen omkring deres jobsøgning, kommer her et par tips. Bemærk, at der er lige så mange meninger, som konsulenter, men her er mit bud, som naturligvis uddybes  i min nye jobsøgningsbog, der er på trapperne.

 1. Se denne proces, som det bedste, der er sket for dig.
 2. Tegn/skab dit drømmebillede, hvordan dit job og ikke mindst liv skal se ud fremover.
 3. Afdæk din toppræstation (erhvervsmæssigt) og skriv ned på et stykke papir. Spørg andre, hvornår har I set mig komme glad hjem fra arbejdet osv.
 4. Kig på, hvilken type du er, hvad motiverer dig, hvad er du rigtig god til osv.
 5. Prøv nu at formulere en gameplan – hvad er dit 100% mål? Fx nyt job 31. 12 og hvilke aktiviteter, delmål osv. skal der til for at nå det. Kontakt mig, hvis du vil have et eksempel på en gameplan. Aftal med dig selv, hvor mange timer, du vil bruge hver dag på din jobsøgning og HOLD det.
 6. Overvej om du kan ændre noget i din kost/træning – jobsøgning kræver energi og mentalt overskud (inden længe har vi på JobFee.dk øvelser, der kan hjælpe til bedre fysik og større velvære).
 7. Kig din ansøgning og CV godt igennem. Husk du skal sælge dig selv og husk, at din ansøgning bliver skimmet/læst på meget kort tid, da der mange ansøgninger til hver stilling. Benyt dig af dit netværk, spørg headhuntere osv., hvordan de ser en god ansøgning.

 

 1. Brug dit netværk til jobsøgning. Men vær igen opmærksom på, hvad du spørger om. Er der nogle muligheder for, at din henvendelse også kan komme den anden til gode, så præciser det.
 2. Brug de sociale medier. Lige nu kører debatten på fuld skrue på nettet omkring jobsøgning på nettet – google og få en masse gode råd. Men optimer din LinkedIn profil – sørg for at få beskrevet, hvilken forskel du gør, evt. hvilke resultater du har opnået, og hvad de får, når de ansætter dig. Meld dig ind i faglige såvel jobsøgningsgrupper på LinkedIn og bidrag med noget. Twitter og Facebook er også relevante og tøv ikke med at invitere folk til dit netværk, det gør andre. Men husk mht. sociale medier – Du yder, før Du nyder!
 3. Jobsamtalen. En god ven sagde til mig – skal du til møde ca. 1 time, så kræver det 2 timers forberedelse. Så forbered på en “salgstale” omkring dig selv. Tjek stillingsopslaget igen og se, hvad de efterspørger og få det så præsenteret ved hjælp af gode eksempler fra dine tidligere jobs. Husk at spørge ind – du fik jo fra dit drømmebillede og øvelsen omkring afdækning af toppræstation en fornemmelse af, hvordan din chef, dine arbejdsopgaver, kolleger og så videre skal være… Så spørg og føles det ikke rigtigt, så er glæden ved et Nej tak bedre end fx 1 år i dårligt arbejdsklima.
 4. Visualiser – 20 minutter 3 gange om ugen og gerne til lydbølger fra brainsync.com. Se dig selv arbejde målrettet i denne proces, komme til samtale, få tilbudt jobbet, se dig møde op 1. dag og nyde følelsen af, at du har gjort det fantastiske og du mærker virkeligt, hvor dejligt du har det.

Håber du blev inspireret!

Linkedin/bettinawæde
Facebook.com/vielskeratarbejde

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!