Nej jeg skaffer ikke lige folk et job – jeg er Headhunter

I BWConsult & Co fokuserer vi på at udvide vores Talent Netværk, som vi kalder det. Vi er overbeviste om, at er kandidaten ikke den rette til det ene job, så kan det være, at han/hun er perfekt hos naboen lidt længere nede ad vejen.

Men jo større vores netværk vokser – jo flere henvendelser får jeg fra folk, der beder mig om at formidle/linke dem op til mit netværk.

Senest fra en, som spurgte om vedkommende måtte låne mit netværk i kort tid!!!

Stop lige en gang. Jeg er headhunter og hele min profession drejer sig om at matche folk til de rigtige stillinger og så modtage honorar for denne ydelse.

Jeg så et citat fra USA, hvor en chef udtrykte sig således til en recruiter: “Jeg ved, du motiveres af at få folk i arbejde. Det er beundringsværdigt. Men virkeligheden er, at du er recruiter og den, der faciliterer processen. HR Manageren – han eller hun giver nogen et job “.

Vent … virkelig? Ja. Så hvis jeg ikke skal skaffe job til folk gratis … hvad laver jeg så hele dagen?

Jeg netværker og udbygger dermed vores Talent Netværk. Nogle Headhuntere gør det stadig på den gammeldags måde via et opslag, search på LinkedIn og andre CV-databaser. Nogle er mere aktive og ringer til folk, som de gerne vil i kontakt med.

I BWConsult &  Co netværker vi og fokuserer på, hvad vi skal sige for at få kandidaterne til at overveje et jobskifte. Herefter handler det om at afdække, om dette er det rigtige match i forhold til vores kunder. Mange timer bruges også på at få kunderne til at forstå, at der skal handles nu for at lukke den rigtige kandidat. For ingen tvivl, der er kamp om de bedste.

Som jeg læste på en blog fra USA – som Headhunter sætter jeg scenen, jeg sikrer, at spillet spilles på banen og bliver ved med at agere dommer/træner til kampen fløjtes af.

Så: Hvis folk forventer, at jeg som Headhunter kan give dig et job som en fødselsdagsgave, der afleveres til dig – det kan du glemme alt om. Jeg vil til gengæld gøre alt for at give gode råd mv. så du har lyst til at være en del af vores Talent Netværk – det er jo det, vi lever af.

Dette indlæg er skrevet med et glimt i øjet (-:

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!