Millenniums ønsker kortere ansættelsesprocesser

Verden forandrer sig med hastige skridt, og der er behov for, at vi følger med – især når det handler om rekruttering. Ansættelsesprocesserne er blevet en frustrerende oplevelse for mange i de seneste år. Den er steget fra i gennemsnit 13 rekrutteringsdage i 2010 til ca. 23 rekrutteringsdage i dag (1).

 

Det lyder måske ikke af meget, men det er dobbelt så lang tid som tidligere. Det giver mig anledning til bekymring, især fordi de yngre generationer ikke er tilfredse med de metoder, som arbejdsgiverne bruger i dag. Processerne opfattes af de yngre som forældet og så tager de for lang tid.

Forklaringen på den længere rekrutteringsproces
Ifølge undersøgelser foretaget af branchefolk, er der flere årsager til den længere rekrutteringsproces: Rekruttering af en ny medarbejder er blevet mere omstændigt og indbefatter f.eks. forskellige former for personligheds- og færdighedstests, kandidatpræsentationer, baggrundstjek, referencetagning, gruppeinterviews, besøg i virksomheden, cases og diverse opgaveløsninger er bare nogle af de faktorer, der har bidraget til en udvidet rekrutteringsproces (2).

Fra 13 til 23 rekrutteringsdage
Mange Millenniums (og andre generationer) er ligeledes trætte af den manglende tilbagemelding fra virksomheden efter en (alt for) lang rekrutteringsproces. Ifølge en rapport fra KPMG klagede ca. en tredjedel af de adspurgte over den tid, der var brugt på processen, og at virksomheden synes at være for afhængig af traditionelle ansættelsesforløb. Måske skal vi stoppe op og tænke over, at den metode og proces, der virkede for bare 5 år siden, måske ikke længere er relevant i dagens erhvervsliv. Kombineret med utålmodigheden fra de yngre generationer, er vi nødt til at gøre en betydelig indsats, der vil forkorte den periode, der anvendes til rekrutteringsprocessen i dag.

Hvad gør vi så?
TeamPlayerHR er måske svaret. Nu kan arbejdsgivere og rekrutteringsfolk nemlig anvende TeamPlayerHR i deres rekruttering, idet værktøjet giver mulighed for at sammenligne en kandidats sandsynlige niveau af kompatibilitet med deres potentielle nærmeste leder og fremtidige kolleger.

Baseret på kandidaternes svar på online diagnostiske spørgsmål vedrørende sociale interaktioner, problemløsning, konflikthåndtering og andre egenskaber, giver dette nye og unikke værktøj dig mulighed for at identificere den kandidat, som vil være mest kompatibel med deres potentielle kolleger. Dvs. før vi overhovedet bruger en masse tid på tests, referencetagning og alt muligt andet, kan vi allerede i opstarten af en rekruttering forholde os til, om der er et match til teamet/virksomheden – og dermed bruge tiden optimalt på de rigtige kandidater.

TeamPlayerHR hjælper dig således med at reducere tid, omkostninger og afbrydelser, der ville have været brugt på at ansætte ikke-kompatible nye medarbejdere.

Når du opretter nye teams indenfor virksomheden, kan TeamPlayerHR ligeledes bruges til at samle de teammedlemmer, som mest sandsynligt vil arbejde bedst og mest effektivt sammen og dermed opleve stor arbejdsglæde og høj produktivitet.

For mere information besøg www.teamplayerhr.com.

Kilder:

  1. https://www.forbes.com/sites/sarahlandrum/2017/07/07/how-millennials-are-shaping-the-hiring-process/#6a819a872377
  2. https://www.glassdoor.com/research/studies/time-to-hire-study/

Om forfatteren:
Bettina Wæde, Head of Recruitment i Wæde Consult, er ekspert i fremtidssikret rekruttering (bl.a. Millenniums og Generation Z) med over 25 års erfaring. Bettina arbejder med rekruttering, workshops (team sammensætning og talentafdækning) & foredrag og er i top 10% på verdensplan i InMail accept på LinkedIn. Hun har været registreret på liste på Twitter over top 150 best recruiters i verden. Bettina er drevet af innovation og deltager aktivt i internationale netværk, seminarer og events – senest Recruitment Expo 2017 i London og er udvalgt som Keynote Speaker i Birmingham til oktober 2017. Bettina har skrevet flere bøger. Specielt for virksomheder er foredraget ”Rekruttering og ledelse af Millenniums & Generation Z” yderst interessant og relevant. Du er også velkommen til at linke op med Bettina på LinkedIn eller Facebook og til at følge hende på InstagramTwitter og Youtube.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!