Ledighedsdepression?

I sidste uge blev jeg spurgt, hvordan kan det være, at humøret falder, mens jeg går og venter på mit nye job? At det er svært at holde næsen i sporet, når jeg nu ved, hvad det er jeg skal gøre og når jeg gør det, så går det godt…men alligevel gør jeg ikke noget næste dag?

Tja at miste sit arbejde (en fyring) er noget af det værste, vi kan komme ud for. Det at blive valgt fra kan føles forfærdeligt og føre til akut stress og endda krise. Dette er helt naturligt, det er ikke kun et økonomisk tab, det er også et tab af faglige og sociale funktioner, status og for mange identitet.

Jeg havde på et tidspunkt en klient, som sagde, at han bare skulle have et job så hurtigt som muligt, uanset hvilket. Årsagen var primært, at han boede i en lille by og nærmest ikke kunne overskue at handle ind ved den lokale købmand, når han ikke havde noget job – alle kunne jo se hvor uduelig han var. Jeg må indrømme, at jeg ofte giver råd omkring, hvor vigtigt det er at have is i maven, for vælger du det første og bedste, så ender du ofte i jobkøen igen eller nedbrydes stille og roligt.

OK – men hvad gør vi så? Er du så dårlig, at du ikke kan stå ud af sengen – så kontakt en læge.  Men er du ikke så hårdt ramt, så start med at lave en plan for din jobsøgning og alle de aktiviteter, der skal til for at få dit næste drømmejob.  I planen anbefaler jeg dig, at du bliver så detaljeret som muligt og også lægger andre ting ind end kun jobsøgnings relateret aktiviteter. Planen skal hjælpe dig til at se, at det går den rigtige vej, såfremt du holder ”dine” egne aftaler…Husk at fejre, hver gang du indfrier dine delmål.

Mange har glæde af at meditere – at skabe indre ro. Meditation kan også bruges til at visualisere, at du får drømmejobbet og du bliver glad igen.

Sørg også for at holde fast i dit sociale liv – planlæg en tur med veninderne på Cafe, dyrk sport i den lokale klub, hyg dig med forskellige typer mennesker. Gå i svømmehallen – måske i sauna og så ud i et koldt bad…det gør underværker. Prøv at synge Gospel eller mal – eller måske aftenskolerne har et kursus netop skræddersyet til dig. Du skal gøre ting, som du mærker giver dig en glæde i maven. Så benyt muligheden – udforsk verden og start med at vælge et emne hver 14. dag, som du vil dykke lidt ned i…det kan være kunst, fotografering, musik, trylledejsfigurer osv. Kom ud af huset og oplev noget. Vigtigt er det også ikke at falde i fælden – det er også synd for dig…NEJ det er ikke synd, se det som din bedste mulighed nogensinde…for hold da op, hvor har du mange muligheder for at udforske dig selv og hele verden omkring dig. Når du mister noget, så er det fordi du skal have noget bedre. Sig til folk – jeg er jobsøgende, hvad laver du? Der er så mange, der lige kender nogen, så måske nogen har et drømmejob til dig. Jeg anbefaler dig at se det her som din bedste rejse nogensinde.

Jeg håber, at du blev lidt inspireret og glæder mig til at præsentere min nye bog inden for et par dage, hvor jeg uddyber nogle af de her tanker. Har du brug for mere hardcore tips til din jobsøgning – så tjek min blog ”Nyt job – Tak”.

Bedste råd – jeg ved, at jeg kan, bare jeg vil det nok.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!