Læs bl.a. om henvendelser fra Headhuntere på LinkedIn

Min fordom om, at jobsøgere holder Påskeferie holdt ikke. Den holdning var måske mest et udtryk for, at jeg gerne selv ville have et par rolige dage både før og  efter Påsken til at rydde op og få gjort alle de ting, som jeg havde udskudt.

496px_BWC_HRPartner1Det har virkelig været en travl start på 2013, hvilket jo er fantastisk, men omvendt hvor blev tiden af til at skrive. Som før annonceret, så skal jeg jo i gang med at opdatere min bog ”Nyt Job – Tak!”, have skrevet artikler til nogle magasiner osv. Men kommer tid kommer råd. Og i dag kan jeg glæde mig over, at jeg har færdiggjort et indlæg til Jobfisk.dk – så det er en god start på foråret.

Jeg har dog også nået at lancere min nye hjemmeside – www.bettinawaede.dk, den er jeg faktisk stolt af. I forlængelse af ændring af min virksomhed, er der også andre tiltag på vej. Jeg har bl.a.  planer om at ændre denne blog – det siger jeg uden egentlig at have det helt færdige koncept på plads. I den sammenhæng har jeg  fået tilsagn om at interviewe Patrick Gram, som er Director, Office of External Affairs at Copenhagen Business School. De har blandt andet introduceret graduateland.com – spændende koncept. Jeg ser frem til at høre Patricks syn på rekruttering/jobmarkedet nu såvel som på sigt.

Der har i de forgangne uger været flere spørgsmål, som kunne benævnes her i blogindlægget – og så alligevel ikke, da mange af mine svar føres tilbage til brugen af LinkedIn. Dertil kommer, at jeg i næste uge skal holde et foredrag hos eWork for freelancere og jeg glæder mig virkelig til at udfordre dem på brugen af LinkedIn. Er du freelancer – så kan du tilmelde dig foredraget på eWork.dk. Derfor endnu et par ord om brugen af LinkedIn.

Forarbejde – jobsøgning
Rigtig mange har kontaktet mig omkring gode råd til at blande sig i kampen om de bedste jobs. Og nu deler jeg dem her igen….

Mange jobs formidles igennem de sociale medier. Og for mange kan det virke uoverskueligt at være til stede på en god måde, som giver mening i forhold til kampen om de bedste jobs. Sørg for at starte med at have den rigtige platform at arbejde ud fra – dvs. en plan, der fungerer. Vil du inspireres på grafiske planer – tjek ud thegrove.com. I din plan skal der være aktiviteter, der fører til dit drømmejob – se eksempel på en plan her. Af aktiviteter kan nævnes opdatering af LinkedIn profil, udbygning af netværk, kontakt til spændende virksomheder, uopfordret ansøgning – en tur på golfbanen (vigtigt også at nyde processen). Når du opdaterer profil eller CV – tænk i, hvilken forskel gør du, hvilke resultater skaber du osv.… Hold for øje –”hvorfor skal jeg vælge at kontakte dig med henblik på den stilling jegskal besætte?”

Husk at få med under additional informations, hvad det er du gerne vil kontaktes omkring.

Headhuntere på LinkedIn
Oplever du, at headhuntere er fremme i skoen, så afstem forventning. Får du henvendelse i din indbakke, så skriv ”Tak for henvendelsen – jeg er på arbejdet men til at træffe på dette mobilnummer efter kl. 17.00” Eller sendes et stillingsopslag frem til dig – så svar igen ”Tak for fremsendte – jeg kigger på det i morgen og vil tænke over weekenden. Jeg vil vende tilbage senest mandag”. På den måde undgår du utallige eller dårlige tidspunkter at blive kontaktet på og headhunteren kan slappe velvidende, at der skabt kontakt. HUSK altid, at du måske ikke har brug for headhunteren lige nu. Men hvem vi møder på vej op – møder vi ofte også på vej ned.

God Nyhed – 1. maj har jeg (BWConsult) 10 års jubilæum.. Det skal fejres – god weekend.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!