Kom nu kvinder – I skal på LinkedIn mv.

Ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at kun 1 ud af 10 kvinder er på karriere-orienterede netværkstjenester såsom LinkedIn (se dst.dk).

Så her er et kæmpe opråb!

I USA eksponeres over 40% af alle jobs via netværk. Bliver det den samme situation i DK, så kan du som kvinde virkelig gå glip af dit drømmejob fremadrettet.

Her er et par gode råd til alle jobsøgende kvinder vedr. oprettelse eller tuning af en LinkedIn profil og som gerne vil skille sig lidt ud. Bemærk dog igen, LinkedIn kun er én karriereorienterede tjeneste ud af mange flere.

Har du ikke allerede en LinkedIn profil, så få den oprettet. Sørg for at få profilen udfyldt så komplet som muligt (altså gerne 100%). LinkedIn hjælper dig hele vejen, så det er ikke svært. Som jobsøger, så tænk over, at du her har en unik mulighed for at beskrive dig selv under Summary – og det skal ikke være i punktform. Du skal “shine” – så her fortæller du om dig selv. Under specialities kan du bruge punktform og udfyld også gerne skills, da de er gode søgeord for andre bl.a. headhuntere og rekrutteringsansvarlige. Opret en readinglist by Amazon og vælg 1 bog, som siger noget om dig som person og så en bog, der fortæller noget om din faglighed.

Gå nu i gang med at invitere dine venner, venners venner, forretningsforbindelser og alle dem, der bare ser interessante ud – brug en lidt kæk tekst, når du inviterer og vis, at du interesserer dig…som a la “Jeg synes din profil ser interessant ud – og vil gerne invitere dig ind i mit netværk”.

Find derudover nogle, der kan anbefale dig og dit arbejde – recommendations.

Definer 10 virksomheder, som du vil følge af interesse eller som du gerne vil have ansættelse i. Følg dem, og deres ansatte. Du finder virksomheder ved at klikke på “rullegardinet” ved siden af search feltet oppe til højre. Lad selve searchfeltet være blankt, og så kan du på næste side selektere. Når du har lavet en søgning, trykker du på den virksomhed, du gerne vil følge og trykker herefter follow i feltet til venstre. Her kan du måske genkende personer, som kan anbefale dig, hvis der dukker ledige job op i den pågældende virksomhed. Der er meget relevant information ud over, hvem der er ansat – så prøv dig lidt frem via menuerne til højre.

Sørg derudover for at deltage i et par grupper såvel fagrelevante som jobsøgnings orienterede. Overvej igen, om der også her er spændende profiler at netværke med. Bidrag – dvs. kommenter et par gange, når tiden er der, således at din profil er synlig og dukker op i forskellige sammenhænge.. Det giver andre et indtryk, at du er engageret og på. Husk, at du yder, før du nyder.

God fornøjelse…

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!