Jeg fik nyt job!

Kære Alle

Så er det fredag og hvorfor ikke gå på weekend med et par historier om, at det rent faktisk lykkes for nogen at få drømmejobbet eller få skabt gode muligheder i jagten på drømmejobbet.

En Key Account Manager lagde sit CV ind på IT-Jobbank og blev i juli kontaktet af 2 firmaer (han troede selv, at juli var fuldstændig stille, hvad angår jobs), og i august blev han tilbudt begge job i to meget spændende IT-virksomheder.

En Salgskonsulent sad i sin stol og overvejede,  om det snart var tid til et jobskifte. Midt i sine overvejelser blev han kontaktet af en headhunter, som havde spottet ham på LinkedIn.  Inden for en uge  skrev han kontrakt med et nyt firma.

En Projektleder blev sagt op og tog imod et outplacement forløb. Han var noget skeptisk, havde hørt, at arbejdsløsheden inden for Projektledere var enorm. Sammen med sin jobrådgiver brugte han tid på at bearbejde sin situation, opstille kriterier for sit nye fremtidige job, tune sit CV, LinkedIn profil mv. Han var til 2 samtaler og kort herefter fik han tilbudt en drømmestilling hos et af de største IT-virksomheder i Danmark.

En anden person – 57 år, blev også opsagt kort før sommerferien. Tog også imod et tilbud om jobcoaching, men gik lidt i stå pga. ferie og arbejdsopgaver, som stadig skulle laves. Hun søgte et par stillinger, og kom faktisk til en samtale. Det viste sig ikke at være det rigtige match, hvilket hun hurtigt fornemmede, men valgte at bruge samtalen som øvelse til den næste samtale. Hun kontaktede herefter (forrige uge) alt sit netværk, opdaterede sine online profiler, udfyldte sin gameplan, visualiserede vejen til drømmejobbbet og følte sig ved godt mod. I tirsdags fik hun yderligere to afslag og var egentlig lidt trist, men om eftermiddagen modtog hun et opkald med et tilbud om en samtale i dag. En jobmulighed formidlet gennem netværk og som hun siger, det job skal hun bare have…Hun er 57 år og Projektleder – dette forløb er stik imod alle odds..

Den sidste historie går på en mand, som valgte at sige sit job op. Det var altid gået nemt med at få tilbudt jobs og han var overbevist om, at det ville det også være denne gang. Men der gik måneder, og følelsen af at have gjort alt ramte ham. Han var dog aktivt i sit netværk, men gjorde ikke så meget ud af online delen. Personligt tror jeg, at det ramte ham lidt, at de ikke stod i kø for at få ham, og så han blev også lidt stædig i forhold til sine indsatser.  I foråret så han en stilling i en af de virksomheder, som han rigtig gerne ville ansættes i. Han søgte via en headhunter, men fik et afslag, de mente, at han var lidt for overkvalificeret. Han kontaktede headhunteren og fik efter nogen overtalelse – en personlig samtale, hvor han forklarede, hvad han kunne bidrage med og hvilke resultater han kunne skabe. Hans motivation var så tydelig, at headhunteren fik sat en samtale hos kunden og han endte med at få jobbet. Det var deres klare overbevisning, at måden han havde håndteret denne proces – ville være til kæmpe gavn for deres salg/kunder. Han er i dag (efter et par måneder) avanceret til salgsdirektør.

Men hvad er så fællesnævneren? Jeg tror, det handler om vilje og hårdt arbejde!

God weekend.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!