Jeg er ikke god nok

Kender du den følelse?

Min kunde kom til mig, fordi hun havde set nogle af mine opslag om, hvordan man kan ”om-programmere” sit Mindset, og dermed få et bedre udgangspunkt for at lære sine talenter endnu bedre at kende og forstå sin adfærd. Hun havde længe arbejdet på et større projekt, hun brændte for personligt. Men hun fik det bare aldrig rigtigt færdiggjort. Hun forklarede, at hun dog som selvstændig overholder alle sine deadlines for kundeopgaver.

Overspringshandlinger var hendes mentale udfordring, når det kom til at færdiggøre hendes personlige projekt, sagde hun.

Mit første skridt var, som altid når vi skal arbejde med Talenter, at anvende TalentIndikatoren fra TalentInsights. Testen viste, at denne kunde havde fantastiske talenter for at være:

Jeg talte med hende om, at hun med det her talentsæt er verdensmester i bl.a. at:

  • sætte sig ind i andres behov
  • tilegne sig viden via data
  • frembringe et beslutningsgrundlag
  • have antennerne ude og mærke verden
  • holde sine aftaler
  • mærke sig ind i den enkelte situation
  • at mestre rutiner, systemer, forbedre mål-opnåelse og præcision

Det var netop det sidste punkt, der især fik min opmærksomhed. Hvorfor er min kunde så eminent til at overholde aftaler for sine kunder, mens hun på samme tid er udfordret af overspringshandlinger, når det kommer til færdiggørelse af hendes egne personlige projekter?

Efter lidt snak frem og tilbage, kom det frem, at moren ofte kritiserer hendes valg. Særligt én situation stod frem, hvor min kunde virkelig blev kritiseret. Og det var igennem årene blevet hendes sandhed, at hun ikke var god nok. Hun havde ofte følelsen af, at alt hvad hun gjorde var forkert, og at hun traf de forkerte valg.

Vores Mindset er vores etablerede mønstre i hjernen, som skabes bl.a. af vores tankemønstre, vores overbevisninger og meninger. Det, vi tænker om os selv og vores omverden, og som vi næsten altid har billeder på, bliver vores virkelighed. Vores hjerne forsøger altid at holde os i sikkerhed. Hjernen scanner konstant for at se, om den skal igangsætte et respons for at lykkes med dén mission.

Når min kunde gang på gang får kritik, og det lykkedes for hjernen at holde hende sikker ved at trække sig og ikke føle sig god nok, så er stien i hjernen formet for fremtiden. Hver gang vi står i en lignende situation, igangsætter hjernen samme respons. Ifølge mange forskere (Benjamin Libet) har vi faktisk ikke det frie valg.

Men vi kan vælge, om vi vil følge hjernens automatiske respons. Nogle af de nyeste Mindset teknikker (eksempelvis BrainWorking Recursive Therapy (BWRT), som jeg anvender), giver os mulighed for at om-programmere mønstret, så vi ”snyder” hjernen til at komme med en anden, mere hensigtsmæssig reaktion/respons næste gang. En reaktion vi selv har besluttet.

I eksemplet med min kunde omorganiserede vi gennem BWRT hendes mønster, så hun nu ikke længere automatisk i lignende situationer får følelsen af ikke at være god nok. Vi har erstattet hendes reaktions- og tankemønstre med en følelse af at være ”god nok” og fuldt ud kompetent til at realisere et hvilket som helst personligt projekt. Og til at udleve hendes toptalenter fuldt ud , uden hele tiden at være bange for at fejle og for at blive kritiseret. Så nu kan hun frit realisere de personlige projekter, som hun sætter sig for – uden overspringshandlinger. Dem har hun nemlig ikke mere ”brug for” for at føle sig i sikkerhed mod kritik.

Ofte oplever jeg, at vi må starte med at reorganisere disse mønstre for, at mine kunder kan se deres talenter fuldt ud og få dem iscenesat og dermed mere glæde i deres liv.

Se mere om TalentInsights her.

Om forfatteren: Jeg hjælper virksomheder med at ansætte de rigtige kandidater igennem talentbaseret rekruttering. Jeg sikrer, at virksomhedens behov og kandidatens toptalenter matcher – basis for optimalt samarbejde. Jeg tjekker samtidig, om teamets og chefens talenter kan iscenesættes endnu mere. Det øger arbejdsglæden og fortjenesten.

Jeg hjælper mennesker og atleter med at om-programmere deres Mindset, så uhensigtsmæssige mønstre vendes og et positivt udgangspunkt for handling skabes. Jeg sætter spot på individets unikke toptalenter og deres optimale iscenesættelse – en vej mod glæde og større præstationer. #MindsetProgrammer #MindsetTalent

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!