Integrer video når du rekrutterer Millenniums

Meget snart lanceres et video jobsite i Danmark med ambition om at blive et stærkt alternativ til de etablerede online jobsites. Det bliver interessant at følge, hvor hurtig vi får integreret video som en fast del af rekrutteringsprocessen.

Jeg skriver jo ofte om, at vi fremadrettet skal se vores rekrutteringsproces som en købsproces, når vi skal tiltrække Millenniums og Generation Z. Vi skal skabe noget opmærksomhed om vores virksomhed og om jobbet, så vi får tiltrukket kandidater, kandidater. Vi kan ikke længere nøjes med et opslag og søgning på fx LinkedIn. Med andre ord vi skal se kandidaterne som forbrugere og den ledige stilling er produktet, som skal sælges. Det skal vi, fordi vi har med generationer at gøre, der er vokset op med teknologi og bruger mange timer dagligt online og at skrive reviews om deres oplevelse.

Hvorfor video
Vi oplever videoer eksplodere på de sociale platforme, når der sælges produkter, så er det oplagt at integrere video i vores rekrutteringsprocesser, når vi skal have fat i de yngre generationer – bl.a. i form af videointerviews.

Videointerview giver dig mulighed for at screene dine kandidater ved at sende dem spørgsmål, de skal besvare via video, og hvor du efterfølgende vurderer kandidatens svar og fremtoning. Der er et hav af værktøjer, der kan anvendes, og som kan købes via nettet.

Jeg oplever generelt mange fordomme omkring brug af videointerview, men faktum er, at det fungerer i mange sammenhænge. Følg med herunder, hvor jeg vil introducere dig til fordelene.

Fordele:
De nye generationer (Millenniums og Generation Z) er vokset op med brugen af Skype, når de taler med deres venner, og synes det er det mest naturlige. Det giver dem en fleksibilitet, og en mulighed for at følge med uden at være der fysisk. Det er en del af deres hverdag. Og det giver os muligheder i rekrutteringsprocessen.

De fleste af mine kunder har meget travlt og der investeres meget tid i afholdelse af samtaler med potentielle kandidater. Anvendelse af videointerviews er langt mindre tidskrævende, hvilket betyder, at vi får tid til at se flere kandidater, og får mulighed for at få effektive svar på spørgsmål målrettet den ledige stilling.

Videointerviews giver en høj fleksibilitet for både virksomhed og kandidat. Kandidaten kan besvare interviewet på den tid af dagen, der passer bedst, og vurderingen af kandidaten kan foregå, når det passer bedst ind i en arbejdsdag.

Traditionelt vurderer vi indledningsvist kandidater ud fra deres CV og i forhold til deres kompetencer, erfaringer osv. Personligt synes jeg ikke, at evnen til skrive et CV, altid er afgørende for, om kandidaten kan bestride et job – og ofte er CV´et skrevet af en anden eller med hjælp fra en professionel. Det tager lang tid at gennempløje ofte meget lange CV´er og måske mister man interessen lidt undervejs. Eller måske får man kun skimmet CV´erne og måske overset en fantastisk kandidat, hvis ikke CV´et er lige i øjet. Hvis vi indfører videointerviews som en ekstra fase af screening og vurdering kan vi overveje en langt bredere vifte af ansøgere og dermed øge vores træfsikkerhed.

Et bredere udvalg af kandidater øger samtidig muligheden for at spotte kandidater til andre områder i virksomheden. Min erfaring er, at de bedste kandidater er dem, der kommer af sig selv og har valgt virksomheden til af sig selv. De er motiverede.

Har I ikke allerede implementeret videointerviews, så overvej det en ekstra gang. Er du stadig ikke helt overbevist, så bemærk, at jeg har set undersøgelser fra udlandet, der indikerer, at der faktisk sker en reduktion i antallet af medarbejdere, der stopper inden for et år, når video er anvendt i rekrutteringsprocessen. Sammenholdt med, at i dag er 25% af alle nyansatte væk igen inden for et år – så ville det jo være fantastisk, hvis vi kunne reducere det til 20%.

Om forfatteren:
Bettina Wæde, Head of Recruitment i Wæde Consult, er ekspert i fremtidssikret rekruttering (bl.a. Millenniums og Generation Z) med over 25 års erfaring. Bettina arbejder med rekruttering, workshops (teamsammensætning og talentafdækning) & foredrag og er i top 10% på verdensplan i InMail accept på LinkedIn. Hun har været registreret på liste på Twitter over top 150 best recruiters i verden. Bettina er drevet af innovation og deltager aktivt i internationale netværk, seminarer og events – senest Recruitment Expo 2017 i London og selv udvalgt som Keynote Speaker i Birmingham til oktober. Bettina har skrevet flere bøger. Specielt for virksomheder er foredraget ”Rekruttering og ledelse af Millenniums & Generation Z” yderst interessant og relevant. Du er også velkommen til at linke op med Bettina på LinkedIn eller Facebook og til at følge hende på Instagram og/eller Twitter.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!