Ingen jobs at søge?

I denne uge har der været skriveri omkring, at der er “historisk få jobs at søge på jobcentrenes hjemmeside”. Men hvad siger det os?
At Jobcentrene er enormt dårlige til at få jobs ind?
Et opkald til et af de største IT jobsites efterlod mig med et indtryk, at de havde solgt til budget og oplevede ingen nedgang..Interessant. Betyder det så, at nogle brancher har behov for nye medarbejdere og andre ikke? Eller har virksomhederne igen ikke været dygtige nok til at få integreret deres HR-strategi med deres Business strategi, således at de i dag har de for mange ansat til forhold til, hvor deres forretning er og måske skal i gang med at fyre? Det betyder jo igen blot, at medierne får en god chance for at blæse til endnu en krise…og dermed skabe frustration blandt jobsøgere.

Jeg ved, at der er jobs at få, men det er også hårdt arbejde at få fat i dem. Vi skal bruge vores netværk, idet mange virksomheder annoncerer ikke. Mange tror stadig på konceptet omkring at få anbefalet folk igennem deres egne ansatte. Derudover tror jeg også, at vi skal blive bedre til at udfordre på strategier og få synliggjort værdien af netop vores ansættelse. Fx fik jeg et opkald af en marketing strateg forleden – som spurgte, hvor mange eksemplarer af min upcoming bog jeg ønskede at sælge? Og hvad jeg havde tænkt af foredrag, gå-hjem-møder, kurser osv.? Det var frækt og super cool! Havde vedkommende nu også tilføjet – jeg kan skabe salg af din bog/kurser osv. til beløb X og jeg koster X – det giver dig et overskud på X – jeg siger sjældent nej til at tjene penge.

Så igen det samme budskab som mange af mine andre indlæg – kig efter mulighederne og ikke begrænsningerne…God kamp!

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!