I Jobsøgernes sko!

Så er det tid til at tage Jobsøgernes sko på!
Alle steder bugner det med holdninger og ikke mindst gode råd til, hvordan Jobsøgere skal agere for at få det næste drømmejob og jeg er jo så absolut en af dem, der altid har en holdning. Jeg håber naturligvis, at folk er med på, at det jeg siger er min oplevelse – udmøntet i et råd, som jobsøgere kan vælge at følge eller lade være…Jeg håber, at jeg inspirerer og ikke opleves som et orakel – hvor min vej er den eneste rigtige… For det er den så absolut ikke..

Det er et par uger siden jeg, at jeg sidst har skrevet blogindlæg, men har egentlig ikke haft noget at skrive, som ikke er sagt 100 gange før.. Så nu har jeg besluttet at skifte hat og begynde at afprøve nogle af alle de råd, muligheder, forslag osv., der gives til Jobsøgere inkl. af mig selv!

Online CV – MoveCV
Det første jeg vil prøve er etablering af et online CV, det diskuteres lidt på kryds og tværs, hvorvidt det er en god ide elle ej. Så nu skal det prøves af. Jeg bemærkede, at Morten Vium – modernejobsoeger.dk netop står over for at lancere produktet MoveCV og tog derfor kontakt til ham for at få sat det op. Morten benytter WordPress, hvilket jeg er bekendt med fra min blog og oplever som et meget nemt system at arbejde med. Det tog under 4 timer, så lå alt klart på www.bettinawaede.dk. Og jeg er imponeret, hvor enkelt det hele er. Jeg har nu samlet hele min sociale medie profil på en side og gjort det meget nemt for en eventuel arbejdsgiver at tjekke mig ud.  Jeg synes, jeg får sendt et signal om, hvor seriøs jeg arbejder – altså at der er handling bag mine ord – idet det er meget nemt at se følge mig hele vejen rundt, der skal blot klikkes på et par ikoner.. Jeg kan rette farve, baggrund osv. og kan løbende ændre det efterfølgende. På LinkedIn har du ikke helt på samme mulighed for at personliggøre din profil og det er sværere at skille sig ud. Jeg kan sætte en QR kode op, som henviser til mit MoveCV og igen gøre det meget lettere for folk, der har interesse for min profil. Uanset, hvor jeg går, så har jeg altid mit CV med mig på min mobil og kan sende link, hvis jeg møder en, som vil høre mere.

Konklusion MoveCV
Så på mange måder kan jeg godt se ideen i at have et online CV og synes Morten tilbyder en rigtig god løsning, som jeg vil anbefale videre i mit netværk. Værdien for mig er, at der skabes konsensus omkring min profil og det bør en arbejdsgiver sætte pris på i de her tider, hvor der tales mere end der handles!
Dog ved jeg ikke, om den bringer dig tættere på drømmejobbet, men MoveCV gør det i hvert fald lettere for dig at skille dig ud og være tilgængelig for en potentiel arbejdsgiver uanset, om han “sidder” på en PC eller en mobil.

Du kan se mere om MoveCV her: http://www.modernejobsoeger.dk/movecv.

Nogen af de myter/gode råd til jobsøgere, som jeg vil prøve af de næste par uger, er et besøg hos en Kinesiolog (hvordan reagerer kroppen på den hårde proces, som det er at være jobsøgere – hvilke signaler giver kroppen dig) og så vil jeg prøve teorien af, at der opfordres til at ringe til den ansvarlige som nævnes på en Jobannonce – skiller jeg mig bedre ud? Har du et bedre forslag til, hvad jeg skal prøve af, så skriv til mig…

God weekend.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!