Hvorfor kalder du dig Headhunter med social profil?

Ok – så blev jeg alligevel udfordret lidt og faktisk lidt på min egen profil “Headhunter med social profil” – hvad betyder det?

Den taglinie – altså headhunter med social profil, stammer fra et foredrag, hvor jeg skulle give gode råd til en gruppe jobsøgere. Afslutningsvis var der en, der sagde, at det var dejligt at møde en headhunter med social profil. Ok tænkte jeg, og besluttede, at her var min unikhed.

Men hvad er det så jeg gør (som headhunter med social profil) – jeg lever af at formidle CV’er til virksomheder primært inden for IT. Det hele foregår via telefon og det nye bliver via webcam. Jeg lytter faktisk og er oprigtig interesseret i at høre, hvad der rører sig i den anden ende af telefonlinien. Jeg skal jo formidle kandidaten videre til det rigtige job. Jeg vender tilbage, når jeg lover det og jeg giver gerne gode råd til optimering af CV, forberedelse til samtale osv. I min virksomhed arbejder vi stærkt på at opbygge og vedligeholde vores Talent Netværk, som vi kalder vores CV-database. Vi kunne måske ikke “sælge” kandidaten til virksomhed X, men måske kan naboen bruge denne kandidat. Jeg tror på, at vi må arbejde hårdt på at få så mange kandidater som muligt ind i vores Talent Netværk og derfor bruges megen af min tid på at opdatere LinkedIn grupper, Facebook, Twitter osv., fordi der er mange af kandidaterne. Jeg har skrevet en bog, som meget snart udkommer og som forsøger at give jobsøgerne et “pænt spark bagi” og igen – har du en god oplevelse af min bog, vil du måske gerne ind i vores Talent Netværk. Hvis jeg giver en kandidat en god oplevelse (dvs. lytter, giver gode råd og ærlig omkring jobbet, der skal besættes), så må jeg gerne ringe igen, når jeg har den næste ledige stilling.

Jep enig i, at der er mange dårlige oplevelser om headhuntere. Der har været tider, hvor headhuntere bare tjente kassen og nogle mente således, at det var ok at være en smule arrogante. Den tid er forbi – og jeg tror, at headhunterne skal overveje, hvilken rolle de vil spille fremadrettet. I dag gav en kandidat udtryk for, at han var så træt af de traditionelle forløb via headhuntere og nærmest bare sagde nej tak, hvis det trak ud over en måned. Vi lever i en tid, hvor alt går stærkt og der er så mange muligheder teknologisk. Hvorfor ikke lave interview via webcam – det skal være vores næste træk. Jeg er ærlig og kontakter kun, hvis vi har noget konkret, dog opfordrer jeg alle til at kontakte mig, og blive en del af vores Talent Netværk….

Omvendt var der også en fra min branche, der udstillede mig på LinkedIn, vedkommende mente ikke, at jeg kunne tillade mig at give jobsøgningstips osv. – når jeg kun var headhunter…Ok, men hvor står det skrevet? Og jeg har jobrådgivet i 10 år, skrevet en bog osv. – skulle jeg ikke give et godt råd, hvis nogen spurgte. Hallo det er det, jeg lever af – altså at skabe tillid, og dermed vokser vores Talent Netværk, altså det som mine kunder ønsker at rekruttere ud fra…

Hvis jeg havde mange penge – så ville jeg udvide min sociale profil og begynde at donere penge til projekter for unge, der har det svært og håbe på, at nogle skæbner blev ændret, så de kunne bestride gode jobs..

Altså at fortsætte med at være en headhunter med social profil.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!