Hvordan vinder du OL-Guld (får nyt job)?

Du har prøvet alt – føler du! Du har lyttet til alle de råd og holdninger, der konstant meldes ud via de sociale medier o.lign. og billedet der tegnes er langt fra positivt.

En lille smule frustreret? Mange virksomheder behandler tilsyneladende ikke kandidater ordentligt, men lad være med at lade dig slå ud af det. Lad dig ikke heller slå ud af, hvorvidt du har den fornødne erfaring, for såvel erfarne som uerfarne får afslag.

Så hvad gør du nu?
Accepterer du, at situationen er som den er? Eller beslutter du dig (igen) for, at du er noget helt specielt, som virksomhederne blot ikke har fået øje på? Du er jo guldet!! Og OL-atleterne vinder jo medaljer, så det kan du også!!

Lad os for en kort stund dvæle ved sportens verden – hvad skal der til for at vinde medalje? Spørger du nogle sportspsykologer, der arbejder på eliteplan, får blod, sved og tårer dig ingen vegne i sig selv. Udøvere skal have gode selvreguleringsværktøjer, når det begynder at svide, og forstå at læring i sig selv er noget man skal lære. F.eks. er frustration og skuffelse ofte en god læremester, mens man andre gange skal komme over det, og tilbage på den berømte hest – og inddrage mentale færdigheder (kilde).

Så det handler i bedste fald om øvelse/træning – best practice samt mental træning. Vi kan altså alle sidde og sige, jeg får aldrig noget job, det er finanskrise eller jeg er nyuddannet, for erfaren etc. etc. – ja overbevisningerne er mange…men husk nu, at det er dine tanker – som du vælger, hvordan du vil reagere på…lad mig give et eksempel. Jeg har dårlig ryg og jeg har allerbedst af at dyrke motion så meget som muligt. Jeg har ofte taget mig selv i, når jeg vågner at have 10 undskyldninger for ikke at tage i fitnesscentret, der ligger 5 min fra, hvor jeg bor…så jeg har udarbejdet en ugeplan, hvor jeg bl.a. har lagt træning ind 3-4 gange om ugen og de dage, hvor jeg skal op og over at træne, der har jeg om aftenen lagt tøjet frem. Fra jeg vågner – giver jeg ikke plads til tanker, som vil afholde mig fra at komme af sted. Jeg tænker hele tiden på følelsen, når jeg kommer hjem…det har jeg hjulpet mig meget. Og det samme med jobsøgning – stop al tankevirksomhed omkring dine forbehold – sig i stedet – du får jobbet, når det skal komme og indtil da er det hårdt, men lærerigt arbejde. Når du kaster dig ud i jobsøgningsproces i praktisk – så tænk på, at du skal lave fejl undervejs og forbedre dig – således bliver du 100% klar, den dag det virkelig gælder – altså, når medaljen skal hives hjem. Og det kræver mange skuffelser undervejs.

Så tilbage igen…vi skal vinde en medalje – vi skal have et job….vi skal have en plan.

En plan for mig – starter typisk med 5 gode punkter og her er mit bud:

  • Afdækning af alle muligheder – hvilke jobs indeholder det, som jeg motiveres af i mit arbejdsliv
  • Optimering af CV og ansøgning
  • Optimering af LinkedIn profil – hvilken forskel gør jeg?
  • Aktivering af netværk
  • Visualisering

Visualisering indgår i mental træning og er som skrevet tidligere en stor del af at vinde en medalje – her at få et job. Alle udfordringer undervejs i træning, privatliv, kampsituation – alt du oplever kan visualiseres, således at hjerne kan slappe af og du oplever et bedre overskud til at præstere. Du skal se dig selv få et rigtig spændende job, hvor du er tilfreds. Får du afslag så er det fordi jobbet ikke er det rigtige og du må kigge tilbage og tage noget læring med dig, og handle ud fra det (blod, sved og tårer). Vidste du, at der er undersøgelser, der dokumenterer, at du forbedrer dig med 25% alene med visualisering og her tænker jeg visualisering af de tekniske detaljer. Tænk hvor meget vi kan udvikle os, hvis vi også bruger det, når vi er i job…

Kan alle visualisere?
Ja det kan vi og i næste blogindlæg vil jeg forsøge at afdække et par metoder…men jeg håber, at dette indlæg inspirerer dig til at tage arbejdshandskerne på og kaste dig ud i kampen…

Fortæl mig gerne – hvad har du tænkt at gøre fra nu?

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!