Hvor bevidst er du om dit kropssprog?

undefined

 “Research suggests that as much as 93% of our opinion about other people is established within the first five minutes of meeting them.”

Det først indtryk
Har du tænkt over, hvordan du fremstår? Hvilket billede du præsenterer af dig udadtil, når du møder andre? Virker du sikker i din fremtoning? Har du skuldrene tilbage, og giver du et fast håndtryk?

Inden for 5 minutter har de mennesker, du møder dannet sig et indtryk af, hvem de tror, du er.

Et kropssprog, der afslører nervøsitet, kan give modparten indtrykket af at have overtaget. Det er aldrig et godt udgangspunkt. Sørg for at fokusere din energi på den eller de mennesker, du står overfor.

Positur
I mental træning taler vi meget om positur. Sørg for at have en ret kropsholdning med skuldrene tilbage – det viser indre styrke. Gå ikke for tæt på din modpart og respekter den private grænse, for ellers kan det virke intimiderende.

Nogle undersøgelser understreger, at du kan skabe en positive forbindelse med personen siddende overfor dig ved at spejle vedkommendes kropssprog og ad den vej skabe en kontakt. Det er et “trick”, jeg stødte på for første gang for mange år siden via en topprofessionel soldat, som jeg mødte under et interview. Og der er noget om det.

Ansigtsudtryk
Aldrig rul med øjnene og udvis aldrig respektløshed. Dit ansigtsudtryk bør afspejle, hvad du siger. Der må aldrig stilles spørgsmålstegn ved din autenticitet.

Vær påpasselig med ikke at stirre på den anden person. Det kan opfattes aggressivt, og omvendt kan manglende øjenkontakt give udtryk for nervøsitet, eller at du ikke taler sandt. Sniger du dig til at kigge på din mobil, opfattes du måske, som om du keder dig eller ikke er tilstede. God øjenkontakt viser respekt, og at du lytter.

Kropsbevægelser
Mange har en holdning til at foldede arme udstråler afvisning, eller du er i forsvarsposition. Det kan skabe ubehag hos den, der står over for dig. Placerer du hænderne i lommerne, kan det igen udstråle overlegenhed. Mange siger dog i dag, at de ofte folder armene, fordi de slapper af sådan. Det er op til dig at vurdere, hvad der virker for dig. Leger du med dit hår, smykker osv., virker det ofte forstyrrende og indikerer indtagelse af en lille pige rolle, så forhold dig roligt.

undefined

Generelt skal du finde balancen på fysisk kontakt udover et håndtryk. Et håndtryk og en hånd på skulderen kan signalere overensstemmelse, men ikke alle bryder sig om det, og det samme gælder med et kram. For nogen bliver det for tæt at komme på et andet menneske.

I sportens verden bruger vi tape til at tape skuldrene på plads, så der er en ret holdning og vi benytter meget videofilm/fotografering af atletens ageren under træning/kamp for at observere og illustrere kropssprog. Det giver et indblik i, hvad der kan forbedres. Du kan også videofilme dig selv privat eller på jobbet, hvis der er noget du ønsker at blive bedre til. Du kan f.eks. filme under en præsentation på et møde, hvor kameraet kun fokuserer på dig.

Følg mig på Facebook, så du får et nærmere indblik i min hverdag.

Du kan læse mere om, hvad jeg tilbyder på www.bettinawaede.dk.

 

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!