Hvilken forskel gør vegetativ træning for cykelryttere

Dette blogindlæg er oversat fra Inge Jarl Clausens blog – læs oprindeligt blogindlæg: https://vegetativetraining.wordpress.com/

Dette blogindlæg handler om, hvilke forbedringer vegetativ træning kan skabe i Pro Cycling. Inden for enhver anden sport (fodbold, bordtennis og andre) vil Pro Atleter også opleve væsentlige forbedringer ved at træne vegetativt. Eksempelvis kan man øge hastighed, få bedre koordineringsevne, mental styrke, forbedre restitution fra dag til dag og meget mere.

I vores organisme ligger altid indre forstyrrelser, som begrænser Pro Atleters ydeevne og dermed evnen til at top-præstere. Det kan være forstyrrelse skabt af tanker, følelser, overbelastning eller tidligere skadeoplevelser, som ikke er forløst fra organismen, og som kroppen stadig husker. Ved at fjerne disse forstyrrelser kan vi hæve organismens funktionsniveau betragteligt.

Vi kan optimere ydeevnen betragteligt uden berøring eller brug af maskiner.

Det er utrolige nyheder i Pro Cyckling, at det er muligt at udvide lungekapaciteten med 10 til 15 %, gøre det lettere at ånde, lettere at kontrollere vejrtrækning og fjerne modstanden i biomekanikken. Det er også muligt at åbne biomekanikken og optimere individuelt med henblik på at gøre cyklingen nemmere og mere let (samme watt mindre energi brugt).

 

cycklingResultaterne skabt igennem vegetativ træning er ikke overraskende for os. Metoden har været anvendt i mere end 60 år. Cykelhold som Garmin, Astana samt en Iron Man er allerede bekendt med metoden. I Manchester City FC, Everton FC og det østrigske fodboldlandshold anvendes vegetativ træning. Det østrigske fodboldlandshold gik fra FIFA rank 46 til 10 efter at have anvendt vegetativ træning i et år.

Det er temmelig nyt for Pro Cykling, at vi mere eller mindre fuldt ud kan gendanne en rytter efter et hårdt race eller træning fra dag til dag på kun 35 min. Hvis metoden bruges hver dag under en af de Grand Tours, er det muligt at være helt klar igen til næste klassiker et par dage efter afslutningen af den første.

Mange ryttere oplever nogle gange en slags influenza- / feber-symptomer i løbet af sæsonen. Vi ser dette som en naturlig reaktion på overbelastning, som kroppen selv forsøger at ophæve, hvorfor disse symptomer fremkommer. Hvad hvis vi fjernede overbelastning med vegetative træning? Så ville vi opleve en sæson uden sygdom eller symptomer herpå.

Inge Jarl Clausen tror, at vi med vegetativ træning anvendt over en længere periode, oftere kan opleve en rytter eller et team vinde alle 3 Grand Tours i samme sæson.

For mig peger vegetativ træning på en lille revolution i Pro Cycling.

Interesseret? Se mere på www.bettinawaede.dk.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!