Hvem er Generation Y

I 2025% består 75% af den globale arbejdsstyrke af det som vi kalder Generation Y. Generation Y, millennium eller digitale indfødte – kært barn har mange navne. Herfra benævnes de som Generation Y. Generation Y er født fra 1977 til 1994 og mange betegner det som mig mig mig generationen.

Født i digitale verden
Denne generation er født ind i en digital verden – i en tidsalder med en af de hurtigste teknologiske udviklinger i vores tids historie. De er vokset op med forældre fra Generation X, hvor mange har fortalt deres børn, at de er helt specielle. Generation Y er belønnet blot for at deltage. Som mental træner har jeg oplevet forældre, der købte kæmpe pokaler til hele holdet i stedet for at vente på den, som de vandt – gik på omgang. Det betyder, at denne generation forventer en forfremmelse upåagtet af indsats inden for 2 år. Generation Y, er opflasket med, at de er kloge og talentfulde og derfor tror mange af dem, at alt er muligt og de kan opnå alt, som de ønsker i livet. Dvs. de er overbeviste om deres egen storslået hed i langt højere grad. Se blot de mange talentprogrammer i TV, hvor vi ofte tænker, at nogen burde have fortalt deltagerne, at de burde blive hjemme – men sådan er deres verden ikke.

You are special
Deres forældre er ofte deres bedste venner, der tales om alt og forældrene håndterer alt lige fra at overtage konflikter med trænere, venner, lærere osv. Det er betyder også, at de er vant til at tale om al ting – eller dele med sit netværk. Man har adgang til alle og kan sende en email til Statsministeren og forvente en dialog. De spørger hinanden uden at kende hinanden, hvordan er det at arbejde i din virksomhed, for den chef osv. Alt er meget mere tilgængeligt.

De anvender den seneste IT-teknologi gennem brug af PC, Iphone, Ipad, internettet og de sociale medier mv. De har typisk vibration slået til på deres mobil for at undgå at gå glip af noget. Du må forstå, at en Generation Y person sidestiller besked på sin mobil, som hvis en prikker dig på skulderen – det er uhøfligt at ignorere.

For mere inspiration – se dette videoklip, hvor David McCullough Jr.’s adresserer ”You are not special” ved afgangseksamen på Wesley High i 2012.

Fokus er bl.a. samarbejde
Denne generation siges at fokusere på samarbejde, netværke og uddannelse. De har tilsyneladende et større selvværd samt højere selvtillid. De er vant til håndtere konstant forandring og fremme innovation på alle niveauer. Innovation er udråbt til nøgle parameter for succes globalt, så vi har et stort potentiale i Generation Y. Det ser ud til, at denne generation hellere vil have et arbejde, som de elsker end et job, hvor de er mindre begejstret og tjener mange penge. Mange forventer på sigt at blive selvstændige, hvor de har kontrol over, hvad de laver og hvorfor. De forventer samme løn for samme udført arbejde uanset anciennitet.

60% af dem forventer et jobskifte inden for de næste 3 år og kun 22% er at finde på LinkedIn. Ser du udfordringen? Vil du have dybere indsigt i, hvordan du rekrutterer denne generation og sikre din virksomhed?

Book mig til et foredrag eller møde, hvor jeg gennemgår følgende:

  • Generelle opfattelse af GEN Y
  • Hvad lægger GEN Y vægt på i et jobskifte
  • Hvordan rekrutteres GEN Y
  • Hvordan ledes GEN Y
  • Hvordan brander du dig som leder over for GEN Y

Om forfatteren:
Bettina Wæde, Head of Recruitment i Wæde Consult, er ekspert i fremtidssikret rekruttering (Millenniums og Generation Z) med over 25 års erfaring inden for rekruttering. Bettina er i top 10% på verdensplan i InMail accept på LinkedIn, og har været registreret på liste på Twitter over top 150 best recruiters i verden. Hun er drevet af innovation og deltager aktivt i internationale netværk, seminarer og events – senest Recruitment Expo 2017 i London. Udover at arbejde med rekruttering og foredrag, har Bettina skrevet flere bøger og har coachet mange jobsøgere med stor succes. Du kan se mere her: www.wædeconsult.dk. Specielt for virksomheder er foredraget ”Fremtidssikret rekruttering” yderst interessant og relevant. Du er også velkommen til at linke op med Bettina på LinkedIn eller Facebook og til at følge hende på Instagram og/eller Twitter.

 

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!