Glassdoor er rekrutteringernes trustpilot

I min rekrutterings-hverdag støder jeg på mange spændende sider på nettet. En af dem er Glassdoor.com. I mine foredrag introducerer jeg til Glassdoor og mange bliver virkelige overraskede over siden og har aldrig hørt om den før.

På Glassdoor.com er der mulighed for at få et kig indenfor i en virksomhed igennem online vurderinger, både fra kandidater, men også anmeldelser om medarbejdernes oplevelse af virksomheden. Og det er oplysninger, som alle kan få adgang til. Det er vi som virksomhed nødt til at forholde os til – også i fremtidens rekrutteringer.

Det er i dag helt naturligt for os at tjekke alt ud online. Mange af os er vant til f.eks. Hotels.com, hvor vi skriver anmeldelse af vores hotel oplevelse eller på Trustpilot, hvor vi anmelder virksomhed og købsprocesser, som vi netop har været igennem. Den samme trend ser vi nu i rekrutteringsprocessen, bl.a. via Glassdoor. Dårlige anmeldelser tiltrækker ikke de bedste kandidater i fremtiden.

Hvad er Glassdoor ®
På deres hjemmeside fremgår det, at ”Hos Glassdoor er vores mission at hjælpe alle med at finde et job og en virksomhed, de elsker.”

Ambitiøst – ja, måske, men det er fremtiden. Der er ingen tvivl om, at Glassdoor har ramt plet med deres site og tidspunktet for at lancere dette. De rammer lige ind i generationer, der er opflasket med denne måde at agere online. I dag kan du på Glassdoor finde millioner af anmeldelser, lige fra lønninger, anmeldelser af virksomheder fra nuværende såvel tidligere medarbejdere, anmeldelser af, hvordan det er at arbejde med pågældende CEO, oplevelser af rekrutteringsforløb osv. Meget af det foregår anonymt. Altså en form for smugkig før et evt. karriereskifte.

Et eksempel på, hvordan Glassdoor anvendes af kandidater
Hvis jeg som kandidat taster eksempelvis Novo Nordisk under virksomhedsnavn og vælger Danmark som område, fører det mig til en side, hvor jeg kan se, at Novo Nordisk har en overordnet rating på 3.6. Derfra kan jeg klikke videre og se de enkelte anmeldelser på Novo, og samtidig danne mig et overblik over lønniveauet. Hvis jeg opretter mig som bruger, har jeg desuden mulighed for at tjekke, hvad jeg selv er værd i løn. Du kan læse mere her:

Links:
Glassdoor Company Reviews
Glassdoor salaries
Hvad er jeg selv værd

Andre smarte funktioner på Glassdoor
Glassdoor skriver, at de er på vej på dansk (Glassdoor.dk findes allerede, men henviser til .com). På det danske marked kan kandidater allerede nu forberede sig til jobinterviews ved at gennemgå, hvad andre jobsøgere er blevet spurgt om i deres jobkategori i en pågældende virksomhed. Det kræver selvfølgelig, at det er delt, men igen: Det bliver mere og mere integreret og almindelig at anvende Glassdoor. Allerede findes en del jobopslag vedr. Danmark på Glassdoor.com, og der kommer flere til.

Glassdoor.com’s CEO Robert Hohman forklarer: “Job seekers are able to find information about what they are going to go through during the interview process and what questions other candidates were asked during the interview.” Med andre ord: rekrutteringsprocessen bliver gennemsigtig – vi skal derfor i fremtiden være skarpe, som virksomhed i kampen om fremtidens kandidater.

God hjælp at hente for jobsøgerne på Glassdoor
Som bruger kan du få endnu flere detaljer, ex. vedr. rekrutteringsprocessen. Kandidater deler deres oplevelse af interviewprocessen, f.eks. længden af en proces, hvilke ting, man skal igennem, er virksomheden støttende, hvor mange har fået job, er der delt gode råd osv. Også vedr. løn kan du som bruger få adgang til en række oplysninger. Du kan f.eks. få et overblik over lønforholdene på forskellige stillinger. Tjekke for gode råd til forhandling, hvordan ser hele lønpakken ud osv.

Når du søger på specifikke jobs, så har du på Glassdoor mulighed for at sortere i type af stillinger, såsom fuldtid, deltid osv. Datoen, hvornår opslaget er lagt op, hvor høj rating er af virksomheden. Så ønsker du kun at arbejde i en virksomhed, der har 4 stjerner, så kan du vælge kun at se dem.

Glassdoor gør det på alle måder nemt at være jobsøger i fremtiden, men hvad betyder det for virksomheder?

Det er klart, at sider som Glassdoor kan manipuleres og derfor i min optik bør ses som et supplement til at hjælpe fremtidens medarbejdere i jobsøgningsprocessen. Men samtidig er det i høj grad også en voksende faktor, som er med til at holde virksomhederne i sporet på walk the talk.

Jeg glæder mig til at følge med i fremtidens rekrutteringer – og især de mange spændende online karrierefællesskaber, der følger med.

Vil du skrives op til min bog ”Fang Talenterne”, så klik her.

Om forfatteren:
Bettina Wæde, Head of Recruitment i Wæde Consult, er ekspert i fremtidssikret rekruttering (bl.a. Millenniums og Generation Z) med over 25 års erfaring. Bettina arbejder med rekruttering, workshops (team sammensætning og talentafdækning) & foredrag og er i top 10% på verdensplan i InMail accept på LinkedIn. Hun har været registreret på liste på Twitter over top 150 best recruiters i verden. Bettina er drevet af innovation og deltager aktivt i internationale netværk, seminarer og events – senest Recruitment Expo 2017 i London og er udvalgt som Keynote Speaker i Birmingham til oktober 2017. Bettina har skrevet flere bøger. Specielt for virksomheder er foredraget ”Rekruttering og ledelse af Millenniums & Generation Z” yderst interessant og relevant. Du er også velkommen til at linke op med Bettina på LinkedIn eller Facebook og til at følge hende på InstagramTwitter og Youtube.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!