Eksempler på rekrutteringsvideoer der tiltrækker Millenniums

Skal du i gang med at rekruttere nye kandidater til din virksomhed, anbefaler jeg, at du udarbejder en video – lad os kalde det en rekrutteringsvideo.

YouTube er et af de mest populære websteder i hele verden med over 800 millioner unikke besøg hver måned. Det gør YouTube til det perfekte sted at uploade din rekrutteringsvideo. En rekrutteringsvideo, der giver kandidaten et forhåndsindtryk af, hvad din virksomhed repræsenterer, kultur, kolleger osv. osv. – kort sagt: en salgsvideo, der kan sælge dit produkt: den ledige stilling.

Jeg har ledt på nettet efter gode eksempler, der kan inspirere. Jeg er klar over, at jeg har eksempler med fra virksomheder, som vi må antage har budget til at få videoer udarbejdet professionelt. Men tøv ikke, i disse tider er autencitet nøgleordet, så frem med kameraet og fortæl om din virksomhed.

Forslag til punkter til opbygning af video – vælg et par stykker:

  • Elevatorpitch – hvem er I
  • Mulighederne hos jer
  • Hvordan ser en hverdag ud
  • Adskiller I jer fra andre – har I fitness, madordning, fleksibilitet, cykelhold osv.
  • Tal om den forskel jeres medarbejdere gør fx for verden
  • Udbyttet ved at være ansat hos jer
  • Genkendeligt logo
  • Interviews fra medarbejdere

Google Recruiting Videohttps://youtu.be/JcXF1YirPrQ

Googles rekrutteringsvideo er lidt langt, og længere end jeg anbefaler. Men den giver et fint indtryk af, at Google er et fantastisk sted at arbejde.

Microsoft Research rekrutterings video – https://youtu.be/zcuaHK1grrI

Denne rekruttering video fra Microsoft er gearet til ph.d. kandidater, der overvejer ansættelse i Microsoft Research afdelingen. Den er kortere end Googles, men får stadig fine pointer med.

Apple https://youtu.be/A7HVt3xgTn4

Apples video er et godt eksempel på at give et indblik i de mennesker, der udvikler nye ideer hos Apple.

Humanahttps://youtu.be/Raw8ywHBULA

Længden er rigtig god, og meget bedre i forhold til tidligere videoer. De fleste mennesker kan fokusere i 1,5 minut, så jeg anbefaler, at rekrutteringsvideoer holdes på en tid deromkring.

Shopify – https://youtu.be/dwSe2imUyvg?list=PLlMkWQ65HlcE9Z5SGJHu3eL4PIo5I713V

Deres rekrutteringsvideo viser en måde at præsentere på en mindre formel måde. I den forbindelse er det vigtig at være opmærksom på, om virksomheden faktisk afspejles.

E-conomichttps://www.youtube.com/watch?v=4ZAnuEoeV3A

Dette er et dansk eksempel på en rekrutteringsvideo. Jeg assisterede tidligere E-conomic i en rekruttering, og kandidaterne i processen var meget begejstret for deres video. De synes, at de fik en god fornemmelse for virksomheden, inden de gik videre i processen.

Video er godt i forhold til at fremtidssikre vores rekruttering, hvis du spørger mig.

Om forfatteren:
Bettina Wæde, Head of Recruitment i Wæde Consult, er ekspert i fremtidssikret rekruttering (bl.a. Millenniums og Generation Z) med over 25 års erfaring. Bettina arbejder med rekruttering, workshops (teamsammensætning og talentafdækning) & foredrag og er i top 10% på verdensplan i InMail accept på LinkedIn. Hun har været registreret på liste på Twitter over top 150 best recruiters i verden. Bettina er drevet af innovation og deltager aktivt i internationale netværk, seminarer og events – senest Recruitment Expo 2017 i London og selv udvalgt som Keynote Speaker i Birmingham til oktober. Bettina har skrevet flere bøger. Specielt for virksomheder er foredraget ”Rekruttering og ledelse af Millenniums & Generation Z” yderst interessant og relevant. Du er også velkommen til at linke op med Bettina på LinkedIn eller Facebook og til at følge hende på Instagram og/eller Twitter.

 

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!