Dit tøjvalg gør en forskel

Har du nogen sinde tænkt over, hvad dit tøjvalg fortæller om dig? Jeg er en af dem, som tidligere har været meget forvirret og ofte tænkt, at jeg havde bare haft råd til en stylist, der kunne fixe min garderobe, så ville alt blive godt. Jeg tænkte ikke så meget over, at grunden til, at jeg havde svært ved at klæde mig selv skyldtes jeg havde udfordringer med at finde mig selv. Som en del af et forvandlingsforløb hos mig er det derfor helt naturligt, at vi også taler styling et stykke inde i processen.

 undefined

For at blive endnu skarpere til at rådgive andre om styling – har jeg været på skolebænken hos en af Danmarks bedste stylister og er blevet meget klogere på, hvad det rigtige tøj gør for og ved os. Jeg tror på, at når vi kigger os i spejlet, ser vi i virkeligheden det, vi tænker om os selv inderst inde.

Meget klogere
Jeg elsker udvikling og især læringen undervejs. I dag kender jeg mine drivkræfter og jeg har haft overskud til at vælge en lidt anden tøjstrategi. Jeg arbejder meget og tager mange beslutninger hver dag. Jeg må indrømme, at jeg har valgt helt fra at stå foran mit klædeskab og tænke over, hvad jeg skal have på i dag. Jeg har fundet en stil, som jeg ved, at jeg har det godt med og som passer ind i alle situationer – det vender jeg lige tilbage til. Der er dog ingen tvivl om, at tøj betyder rigtig meget og øget opmærksomhed omkring vores tøjvalg kan hjælpe os i hverdagen. Hvis du f.eks. har en dårlig dag, så klæd dig på i noget tøj, hvor du føler dig ekstra top lækker og du oplever, at jo længere op på dagen du kommer og jo flere kig i spejlet – jo bedre får du det. Jeg opfordrer ikke til, at man kommer hjem og hiver de slidte joggingbukser ud af skabet for at undgå slid på sit pæne tøj. Vælg et par afslappende bukser, som stadig gør dig glad, når du ser dig selv i spejlet osv. Jeg elsker at hjælpe mine klienter med styling. Selv små tiltag kan gøre en stor forskel.

Der er ingen tvivl om, at et menneske burde bedømmes ud fra evner, resultater og personlighed, men sådan er det ikke i den virkelige verden, blandt andet fordi vi ser mennesker, før vi hører dem. Vi bruger under 1 minut til at danne os et indtryk af, hvem der står over for os eller kommer imod os. Vi kan konkludere, at påklædning eller korrekt styling gør en større forskel end vi lige umiddelbart tror, hvad enten vi er til møde på arbejde, jobinterview, sammen med venner eller noget helt andet.

På den positive side giver det os mulighed for at vise, hvem vi er igennem vores tøjvalg og på den måde give os selv en fordel. Vi kan med andre ord medvirke til, hvordan vi gerne vil opfattes i en given situation og målrette vores påklædning i forhold til identitet og situation. Din påklædning fortæller rigtig meget om dig og ved at være bevidst om dette, kan du give dig selv en fordel. Du kan sige, at du udtrykker de drivkræfter – som du har valgt at leve livet efter.

Du har altså muligheden for at lege med dit udtryk igennem det tøj, du tager på i forhold til den situation du befinder dig i og dermed sikre, at du bliver opfattet autentisk i forhold til den, du skal være.

Afslappet påklædning er blevet acceptabelt i visse arbejdsmiljøer og dresscode kan afhænge af typen af arbejde. Finansielle miljøer kræver ofte en mere formel påklædning end andre brancher. Vil du opfattes succesfuld eller magtfuld i de kredse, så vælg tøj med blå farver, og uniformsaftigt.  Et jakkesæt med en lyseblå skjorte, eller en farvet top for at understrege din feminine side gør underværker.

Teknologi eller kreative brancher her er tøjvalg ofte noget mere moderne og casual. Lad mig give et par eksempler: Hvis du opfatter dig selv kreativ, kan du tilføje farver, halskæder, armbånd til din påklædning med henblik på at understrege din kreativitet. Vi ser ofte frisører, som har farvet håret på en kæk måde eller har en klip, der går over vores fantasi. Personligt har jeg et stort krøllet år for at virke synlig og vise, at jeg tør udfordre. Det er jo en af mine værdier.

Du kan altid lege med farver og accessories og i det hele taget være kreativ, hvis du ønsker at pifte dit tøj op. Øreringe, halskæder, briller og tørklæder er fantastiske til at understrege eller pifte dit udseende op.

Nå tilbage til min tøjstil. Jeg er den rockede type – jeg elsker sort og har fundet frem til, at sorte lidt baggy jeans, sorte boots, sort t-shirt evt. med en habitjakke eller sort sweater er bedst for mig. Jeg har forskellige ting, der kan matches på kryds og tværs og det gør min morgen så meget nemmere og der er så meget plads i mit skab. Find dine drivkræfter og understreg det med din tøjstil.

Er du blevet mere nysgerrig? Følg mig på Facebook, så du får et nærmere indblik i min hverdag.

Du kan læse mere om, hvad jeg tilbyder på www.bettinawaede.dk.

God fornøjelse og i næste indlæg introducerer jeg til dig kost – hvilken forskel kosten kan gøre i din hverdag.

Bettina 

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!