De bedste kandidater sender ikke deres CV af sig selv

Sidder du nogensinde med fornemmelsen af, at der er endnu bedre kandidater derude end dem, der søger eller henvender sig på dine stillinger?

Modtager du spændende ansøgninger skrevet af topmotiverede kandidater? Har de sat sig ind i, hvad I står for, eller fornemmer du, at I blot er en i rækken? Jeg oplever, at kandidater, fx topsælgere, ikke klikker på ”Søg jobbet”, men tager telefonen og ringer direkte til en potentiel fremtidig chef, kollega eller måske en netværksforbindelse for at få et job. De søger også en del information online, men de sender ikke bare en ansøgning af sig selv.

Vil du ansætte de bedste fremadrettet og undgå fejlansættelser?
Så er tiden inde til at opdatere rekrutteringsprocessen. Vi skal se rekrutteringsprocessen fremadrettet, som hvis vi ønskede at sælge et par cool Sneakers på nettet. Første indledende øvelse er at få skabt opmærksomhed, så sker der virkelig noget.

Video er fremtiden
Video er en fantastisk mulighed for at fortælle historien om din virksomhed.

  • Du kan også bruge video til at fortælle om jobbet og mulighederne hos dig.
  • Du kan lade dine medarbejdere gå på video og fortælle om, hvordan det er arbejde hos dig.
  • Du kan fortælle om processen, hvem de skal ringe til, hvad I har brug for at se i en ansøgning og et CV, hvordan processen vil forløbe osv.

Her er et eksempel med mig, der fortæller om et job hos Uni-Tankers.

Vi kan ikke længere nøjes med et opslag og søgning på fx Jobindex og LinkedIn. Vi skal se kandidaterne som forbrugere, og den ledige stilling er produktet, som skal sælges. Vi taler meget om, at denne adfærd hører de unge til, men sådan forholder det sig ikke. I dag er vi alle på Facebook, LinkedIn, Instagram, og vi googler masser af informationer. Så når folk alligevel er online, så kan de jo lige så godt læse om mulighederne i din virksomhed.

Får du ikke de bedste kandidater, så er det tid til at prøve noget nyt.

Om forfatteren:
Bettina Wæde, Head of Recruitment i Wæde Consult, er ekspert i rekruttering (bl.a. Millennials og iGen) med over 25 års erfaring. Bettina hjælper med at tiltrække og ansætte de rigtige inkl. lærlinge og elever, derudover afholder hun workshops (teamsammensætning og talentafdækning) og foredrag. Hun er i top 10% på verdensplan i InMail accept på LinkedIn og er udvalgt som Keynote Speaker i Birmingham til oktober 2017. Bettina har skrevet flere bøger. Specielt for virksomheder er foredraget ”Rekruttering og ledelse af Millennials & iGen” yderst interessant og relevant. Du er også velkommen til at linke op med Bettina på LinkedIn eller Facebook og til at følge hende på InstagramTwitter og Youtube.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!