En blodprop var mit wake-up call

Det er mit indtryk, at mange af os venter til, at der sker noget alvorligt, før vi skifter kurs i livet. Det er måske tid til, at du tager et Karriere tjek? Lad dig inspirere af Mads’ historie.

Det var først, da den på det tidspunkt 47-årige Mads pludselig befandt sig på sygehuset med en blodprop i hjernen, at han indså, at der nok burde være mere i livet end et krævende job, hvor løn og arbejdsvilkår nok var gode, men hvor arbejdsområdet med årene havde rykket sig længere og længere væk fra hans kerne kompetencer. Langsomt – men mærkbart – drænede det ham for energi og arbejdsglæde. Det havde han ikke tænkt så meget over før blodproppen blev hans wake-up call – og året efter besluttede Mads, at de mindst 20 år han har tilbage på arbejdsmarkedet, skulle være anderledes, og rumme meget mere af det han elsker, og er bedst til.

Han havde tidligere været fodboldtræner igennem mange år, og der fik han mange af sine talenter i spil. Han arbejdede målrettet med at gøre de unge bedre, kom med ideer til at udvikle, fik sat fart og retning på træningerne og havde frihed til det. At være fodboldtræner betød, at hans talenter var i spil hver dag. Og måske derfor havde han ikke tænkt så meget over, at det på jobbet måske langt fra var så optimalt for ham.

Efter trænergerningen er slut får Mads løbende nye arbejdsopgaver og områder, som i starten var motiverende og inspirerende, men som langsomt blev drejet i en mere negativ retning. Indsatsen er dog den samme. Han har også hus, bil og familie, der er brug for hans indkomst, så han knokler på – indtil den dag helbredet og siden han selv siger stop. For at forstå Mads’ rejse anvendte jeg TalentIndikatoren fra TalentInsights. Hans fantastiske talenter er:

Med dette talentsæt er Mads verdensmester i bl.a. at:

  • sætte fart og retning
  • kommunikere og forklare ting/sig
  • være en arbejdshest (derfor mærkede han måske ikke stressen)
  • have en legende side i sig
  • få spændende ideer
  • være forandringsparat
  • have sin frihed og se muligheder

Hvad har Mads så gjort i dag for at gøre meget mere af det, som han er god til og motiverer ham? Mads stoppede i sit gode job, og har siden skabt Side 33 – ”en musikalsk bredside til os alle”:

I en tid, hvor begrebet public service er presset – ikke mindst hvad angår seriøs dækning af musikstoffet – har vi kastet alt vores vågne tid og ressourcer ind på at skabe et nyt samlende musikalsk univers – en bredside til os alle, der er nysgerrig på musik, udtaler Mads.

Musik er en livseliksir – og evner, når den er bedst, at samle folk på tværs af alder, køn og nationalitet – og derfor skal den også formidles med ære og respekt på skrift. Se mere om Side 33 her: link

Med Side 33 har Mads næsten alle sine top-talenter i spil. Han sætter mål og flytter selv på dem. Han får mange ideer til videreudvikling, han har sin frihed, gør folk nysgerrige og kommunikerer flere muligheder ud til os andre, så vi kan blive inspireret. Forestil jer, hvordan Mads nu vågner op hver dag….?

Mange af mine kunder undgår stress ved at iscenesætte flest muligt af deres toptalenter. Som Mads har gjort det i Side 33 eller da han var fodboldtræner. Når vi gør dét, som vi er gode til, kan vi sige, at vi er i vores komfortzone. Omvendt, når vi ikke gør dét, som vi er naturligt gode til, så arbejder vi uden for zonen. Og gør vi det over længere tid, så kommer stressen. Og den skal vi helst lytte til, for ellers ender vi med at blive udbrændte.

Måske er det tid til et Karriere tjek?
Jo, du kan også ændre dit liv. Det er aldrig for sent at skifte retning mod mindre stress og mere glæde. Og det er uanset din alder – se bare Mads’ historie.

Vi kan sælge vores hus, vores bil, ændre vores forbrug for at skabe mere frihed og motivation i vores arbejdsliv – for hvad er alternativet?

Min kundes oplevelse af at se hans talenter:
TalentIndikatoren fra TalentInsights er baseret på en positiv indgangsvinkel, som er tiltalende. Resultatet af undersøgelsen og den opfølgende samtale har for mig været ganske givtig og motiverende – og skabt et frisk fundament for mit fremadrettede fokus.

Se mere om Side 33 her & TalentInsights her. Vil du prøve TalentIndikator og få vist dine top 9 talenter, så klik her. Det er gratis.

Om forfatteren: Jeg hjælper virksomheder med at ansætte de rigtige kandidater igennem talentbaseret rekruttering. Jeg sikrer, at virksomhedens behov og kandidatens toptalenter matcher – basis for optimalt samarbejde. Jeg tjekker samtidig, om teamets og chefens talenter kan iscenesættes endnu mere. Det øger arbejdsglæden og fortjenesten.

Jeg hjælper mennesker og atleter med at optimere deres Mentale styrke, så vi kan være fri af angst og et positivt udgangspunkt for handling skabes. Jeg sætter spot på individets unikke toptalenter og deres optimale iscenesættelse – en vej mod glæde og større præstationer. #Udfoldditpotentiale #MentalstyrkeTalent

 

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!