Jeg ved, hvad der virker

Wæde Consult og TalentInsights har i år gået sammen om at give en julegave. Den blev givet til netværket for ledige ved navn “Jobbers”, som fik to timers gratis sparring på deres jobsøgning og en mulighed for at få afdækket deres talenter. Det var en super positiv oplevelse, som de her har beskrevet.

”Jeg ved, hvad der virker”. Sådan indledte headhunter Bettina Wæde, da vi indløste vores julegave og havde inviteret hende til at holde oplæg i mit netværk for ledige, med det sigende navn Jobbers, mandag den 11. december 2017.

Bettina Wæde har mere end 20 års erfaring i at matche jobsøgende med arbejdsgivere, og det var derfor oplagt at lade hende dele ud af sin viden om, hvad virksomheder lægger vægt på i deres jobrekruttering.

Men for at komme i spil hos arbejdsgiveren handler det, ifølge Bettina Wæde, om at skabe et godt udgangspunkt for sin jobsøgning. En måde er at blive stærk i, hvad man er god til – at kende sine talenter. Gallup har lavet en undersøgelse, der viser, at det kun er 20 % af os, der får lov til at bruge vores stærkeste sider. Det handler bl.a. om, at man som ledig skal havde sit personlige fundament i orden, for at kunne bringe alle sine talenter i spil. Det personlige fundament er for eksempel ens påklædning, det vender jeg tilbage til. Men det er også vigtigt, at man kender sine talenter. Derfor benytter Bettina Wæde sig af en test, der afdækker hvilke talenter og styrker man har. TalentIndikator-testen er baseret på Gallup Internationals undersøgelse af, hvilke talenter der er til stede hos medarbejderne i de virksomheder, som har størst succes set over en længere årrække. Når vi kender vores talenter, kan vi blive bedre til at fortælle, hvad det er arbejdsgiveren får, når de ansætter os og vi kan gå glade på jobbet og vide, at vi er effektive.

Efter vi kort havde præsenteret os, blev vi alle sendt ud for at printe vores CV, så Bettina kunne se, hvordan vi præsenterer os. For netop CV’et, er ifølge headhunteren, det vigtigste at have helt styr på i jobsøgningen, da mange arbejdsgivere aldrig fortsætter til ansøgningen, hvis ikke CV’et er i orden. Derfor føg det også med brugbare kommentarer som ”du skal havde dit billede skiftet”, eller ”du har for meget tekst”. Vi fik alle nogle gode råd med på vejen om, hvordan vores CV kunne forbedres, så det kommer til at sælge hos arbejdsgiveren.

Og så var der den personlige fremtoning. Bettina Wæde fortalte, at hun ofte oplever kandidater, der ikke tænker over, hvad de har på af tøj til jobsamtalen, at de misser chancen for at lande drømmejobbet. Det samlede indtryk bliver ikke godt nok. Nogle af os fik derfor, på en pæn måde, et par anbefalinger til, hvordan en forbedret personlig fremtoning, kunne åbne døre til det næste job.

Vi har efter oplægget med Bettina Wæde alle fået lov at prøve TalentIndikator-testen, så vores talenter kan komme godt i spil til den jobsøgning, der venter i 2018.” Søren Black – se hans LinkedIn profil her.

Det var fantastisk at give en gave, som folk virkelig blev glade for og fik noget ud af.

Glædelig Jul.

Bettina Wæde, Head of Recruitment i Wæde Consult, er ekspert i rekruttering (bl.a. Millennials og iGen) med over 25 års erfaring. Bettina hjælper med at tiltrække og ansætte de rigtige inkl. lærlinge og elever, derudover afholder hun workshops (teamsammensætning og talentafdækning) og foredrag. Hun er i top 10% på verdensplan i InMail accept på LinkedIn og blev udvalgt som Keynote Speaker i Birmingham i oktober 2017. Bettina har skrevet flere bøger. Specielt for virksomheder er foredraget ”Rekruttering og ledelse af Millennials & iGen” yderst interessant og relevant. Du er også velkommen til at linke op med Bettina på LinkedIn eller Facebook og til at følge hende på InstagramTwitter og Youtube.

Tilbud!

Prøv en Online QUICK session

Køb 30 minutters sparring til din jobsøgning fra en erfaren headhunter – Lige nu kun 450 kr!